Fick in 38 miljoner kronor på ett dygn

Republikanen Ron Paul slog rekord i insamlat nätbidrag

Republikanen Ron Paul ligger efter i opinionsmätningarna i presidentkampanjen.

Men på internet är han mästare.

På 24 timmar drog han in över 38 miljoner kronor – nytt amerikanskt rekord.

Ron Paul.
Ron Paul.

Med sina 72 år har den republikanske kongressledamoten Ron Paul insett nätets möjligheter. 38 miljoner kronor på under 24 timmar har givit honom rockstjärnestatus och skickar samtidigt ut en varning till övriga presidentkandidater.

– Det här är helt galet. Det finns ingen annan presidentkandidat som lyckats få in så mycket bidrag via nätet. Det här visar att han lyckas nå fram med sitt budskap till nätanvändarna, säger Jim Forsythe, kampanjledare för Paul i New Hampshire, till Washington Posts the Trail.

Rekordfå anställda

Trots rekordsumman har Paul rekordfå anställda i sin stab.

Han har fått hjälp av frivilliga medarbetare, privatpersoner som hjälpt honom med flera insamlingskampanjer över nätet. Därför har han bara behövt anställa cirka 70 personer. Detta kan jämföras med Rudy Giuliani som har 244 anställda i sin kampanjstab.

Med sitt motstånd till Irakkriget lockar han människor från både det demokratiska och republikanska lägret.

Men än så länge har inte hans nätpopularitet givit något vidare utslag i opinionsmätningarna. Just nu är han nummer fem bland de republikanska presidentkandidaterna.

Det tidigare rekordet i kampanjbidrag på nätet innehades av 2004 års demokratiske presidentkandidat John Kerry. Han drog in cirka 36 miljoner på 24 timmar, uppger the Trail.

Publisert: