22-åring skulle frita sin bror

NYHETER

Skulle fritas under hovrättsförhandlingar

En 24-årig man skulle i dag fritas i samband med att hovrättsförhandlingarna inleds mot honom i Linköping. Det var mannens yngre bror som låg bakom planerna. Brodern sitter nu häktad i Kalmar.

24-åringen anses leda ett maffialiknande nätverk i Västervik. Tidigare i år dömdes mannen till åtta års fängelse för en mängd grova brott såsom två grova rån, övergrepp i rättssak, två människorov och utpressning. Mannen överklagade domen till Göta hovrätt. I dag inleds hovrättens förhandlingar i ärendet i Linköping.

Brodern sitter häktad

I samband med detta har polisen avslöjat att mannens två år yngre bror har haft långtgående planer på att frita sin bror under förhandlingarna, skriver Corren.se. Hur mannen skulle gå tillväga för att frita sin bror är oklart. 22-åringen sitter nu häktad i Kalmar på sannolika skäl misstänkt för ett anat brott, utpressning.

Fritagningsplanerna påverkar inte hovrättsförhandlingarna som hålls som planerat.

Våldtäkt

Samtidigt som Göta hovrätt provar 24-åringens överklagan har en ny förundersökning inletts mot mannen gällande våldtäkt på en kvinna i Småland i början av året, enligt Corren.se.