Dopingfabrik har avslöjats i Västerås

NYHETER

Polisen misstänker att Västeråspar har tillverkat dopingmedel hemma

En knarkfabrik har avslöjats i Västerås. Hemma hos ett par har polisen beslagtagit en stor mängd tabletter och ingredienser som kan ha använts i tillverkningen av doping. Mannen är en av de nazister som åtalades för förberedelse till terrorbrott 2004.

Polisen har under en tid haft spaning på paret. Och vid en husrannsakan i måndags hittade polisen tabletter, en präglingsmaskin, flera säckar kemikalier som misstänks ha använts i tillverkning och annan utrustning för framställning.

– Det är tusentals tabletter och ampuller, säger Anders Pommer, polisens spaningsledare i ärendet, till aftonbladet.se.

Enligt Anders Pommer är beslaget värt omkring en halv mijon kronor på gatan.

Begärts häktade

Tabletterna och kemikalierna har skickats till Statens Kriminaltekniska laboratorium för analys.

Den 26-åriga mannen och den 23-åriga kvinna greps och anhölls under måndagen, misstänkta för grovt dopingbrott Åklagaren har begärt dem häktade. Häktningsförhandlingen kommer, enligt polisen, hållas på torsdag.

Hur ställer de sig till misstankarna?

– Det vill jag inte gå in på, säger Anders Pommer

Förberedelse till terrorbrott

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han var en av de fyra nazister som åtalades för förberedelse till terrorbrott 2004, efter att ha krossat rutor för nära en och en halv miljon kronor på stadshuset och en skola i Västerås. En medåtalad berättade i förhör att nazistcellen planerade att spränga kraftverk, broar, järnvägar och annan infrastruktur i Sverige, men hon försökte senare släta över sina uttalanden. Samma idéer fanns i en skrift som hittades i en medåtalads dator. Trots det dömdes kvartetten i stället till fängelse för bland annat grov skadegörelse.