Mystik kring explosion i Malmö

NYHETER

Polisen vet fortfarande inte vad som orsakade explosionen natten till tisdagen

Det smällde hårt, som en bomb.

Milan Radovic, 69 år, var en av grannarna som skakades av en kraftig detonation intill ett hyreshus på Finlandsgatan i Malmö under natten till tisdagen.

Polisen fick larmet strax före klockan tre och kunde på plats konstatera att explosionen av allt att döma skett under en av balkongerna på första våningen i huset. Balkongen, delar av väggen och flera fönsterrutor var skadade, men ingen människa verkar ha kommit till skada.

– Polisens tekniker har undersökt platsen och tagit hand om en del material. Men vi vet ännu inte vad som orsakat explosionen, säger Malmöpolisens informationsansvarige Lars-Håkan Lindholm till TT.

Inte hemma

Enligt preliminära uppgifter var lägenhetsinnehavaren inte hemma vid explosionen, men enligt Lindholm går det inte med säkerhet att säga vem av de boende i huset som ett eventuellt sprängattentat kan ha varit riktat mot.

– Men vi känner inte till någon hotbild mot någon.

”Lite rädd blir man”

Polisen ska förhöra vittnen och alla som bor i fastigheten. Givetvis var den kraftiga smällen det stora samtalsämnen bland folk i området under tisdagsförmiddagen. Milan Radovic hör till dem som oroas.

– Jag bor också på första våningen. Lite rädd blir man, säger han.

TT