JAGAS FÖR MORD

NYHETER

Rikslarm: Han klassas som mycket farlig

Foto: Den 22 juli sköts en 19-åring till döds vid Dalens begravningsplats och en 26-åring skadades allvarligt.

Våldsmannen Krister Anslin, 32, jagas för kyrkogårdsmordet i södra Stockholm i juli.

Polisen har slagit rikslarm.

Anslin kan vara beväpnad och klassas som farlig.

Foto: Krister Anslin, 32.

Söndag natt 22 juli sköts en 19-årig man ihjäl och en 26-årig man skottskadades mycket allvarligt vid Dalens begravningsplats nära Alby och Tumba.

Flera som bor i närheten har berättat för polisen att de hörde kraftig skottlossning och att minst en bil snabbt försvann från platsen.

Sedan blev det tyst.

Tidigt söndag morgon kom två privatbilar till Karolinska sjukhuset i Huddinge med två skjutna män. Det var 19-åringen och hans kamrat. Det konstaterades omedelbart att 19-åringen var död och 26-åringen svårt skadad.

Privatpersoner och bilarnas ägare kunde spåras via registreringsskyltar, men ingen av dem svarade helt ut på polisens frågor.

Mordutredningen kom i ett svårt läge då vittnen från skottdramat saknades och de som eventuellt kände till något inte heller samarbetade med polisen.

”Lurades till möte”

Men det stod snabbt klart att den överlevande 26-åringen sedan tidigare är känd av polisen. Mordutredarna hittade kopplingar till en annan skottlossning den 19 juli, då en 26-årig man i Södertälje dödades.

Polisen misstänkte därför att kyrkogårdsmordet i Dalen var en hämnd och en uppgörelse i den undre världen.

Enligt vad Aftonbladet erfar lurades de två männen till ett möte på kyrkogården.

Polisen hittade spår till den kriminella och mycket omskrivna organisationen Fucked for life, som misstänks ligga bakom flera stora värdetransportrån.

Fynd i bostaden

Misstankarna mot Krister Anslin växte. Han bor på flera adresser i Stockholmsområdet, bland annat i Tumba. Enligt poliskällor har Anslin även anknytning till den kriminella ligan Tumbagänget.

Åklagare beslutade om husrannsakan hos Anslin. Polisen vill av utredningstekniska skäl inte avslöja vad som hittades, men mycket talar för att fynden i bostaden ligger bakom beslutet att anhålla Anslin i hans frånvaro.

Han misstänks nu för mord och försök till mord.

Krister Anslin, 32,

KNIVHÖGG MAN I BRÖSTET PÅ RESTAURANG

Lennart Håård