"Han var inte ensam i bilen"

NYHETER

Person tros ha suttit i Kenneth Hagmans taxi strax innan dödsfallet

Tio dagar efter att Kenneth Hagman, 51, hittades död i sin taxi i Arvika uppger ett vittne att han inte var ensam i bilen.

– Jag vet att det var han som körde förbi, säger han till aftonbladet.se

Kenneth Hagman från Arboga försvann i sin taxi den 28 maj. Från början misstänkte polisen inget brott, men nu är läget ett annat. Polisen har inlett en förundersökning, rubriceringen är mord och sekretessen är hög.

– Vi kan inte utesluta brott, säger Jonny Thomann, förundersökningsledare vid länskriminalen.

Vad gör att ni arbetar efter de premisserna?

– Det kommenterar jag inte, säger Jonny Thomann.

Privatperson hittade bilen

Dagen efter försvinnandet gav taxibolagets larmsystem signal om att bilen hade stått still i mer än ett dygn och polisen vände sig till medierna för att hitta Kenneth Hagman. Den 17 augusti återfanns han av en privatperson i Mangskog utanför Arvika. Ena dörren var öppen och kläder och papper låg spridda runt bilen. Huven var delvis öppen och en draglina var fäst vid fronten.

- När jag insåg att det satt någon i bilen, och att den personen inte rörde på sig, skyndade jag mig till en granne för att ringa efter polisen, sa han vid tillfället.

Vittne såg passagerare

Nu kommer uppgifter som säger att Kenneth Hagman inte var ensam i bilen den dagen. Ett vittne ska ha sett taxin med dekaler från Arboga åka förbi i området, en ovanlig syn i den lilla byn.

– Jag vet att det var han. Han var inte ensam i bilen, säger vittnet.

Mannen kontaktade polisen med sina uppgifter men blev inte kallad till förhör.

– Jag har ingen aning om vad det beror på att han inte hördes, vi ska försöka göra det under dagen, säger Jonny Thomann.

Hittills har polisens utredning inte visat att Kenneth Hagman utsatts för ett brott.

– Det är snarare så att det pekar mer åt annat håll. Men vi är inte färdiga än och ska inte ha förutfattade meningar, säger chefen för länskriminalpolisen i Värmland, Tage Sohl, till TT.