Zlatan Court – en given succé

NYHETER

Ungdomarna strömmar till platsen

Zlatan Court har blivit en succé sen de nya strålkastarna kom upp. Ungdomarna strömmar till fotbollsplanen på Cronmans väg.

– Vi kommer att spela även när det snöar, säger Christos Svensson, 19.

Foto: Foto: Drago Prvulovic/MalmöBild
Christos Svensson lirar gärna på Zlatan Court.

Att det skulle bli ståhej när Zlatan Ibrahimovic invigde strålkastarna för tre veckor sen var väntat.Men skulle verkligen intresset för Zlatan Court hålla i sig när värsta hajpen lagt sig?

Alltid mycket folk

Ett spontanbesök i Rosengård gav ett tydligt svar.

– Det brukar nästan alltid vara mycket folk här. Det är ju helt perfekt att kunna lira fram till klockan nio på kvällen även när det är mörkt, säger Christos Svensson.

– Vi kunde faktiskt inte önskat oss en bättre plan. Att Zlatan dessutom lovat att betala för belysningen de kommande tio åren känns kanon, fortsätter han.

Lyckat projekt

Tomas Antonelius, fotbollsansvarig för Zlatan Ibrahimovics sponsor Nike i Sverige, håller med om att Zlatan Court är ett lyckat projekt.

– Jag vet att den är flitigt använd. Varje dag kommer Rosengårds ungdomar dit för att spela spontanfotboll, säger Antonelius.

Har den klarat sig från vandalisering?

– Ja, mig veterligen har det inte hänt något. Jag hoppas och tror att respekten för Zlatan är så stor att man aldrig skulle få för sig att förstöra strålkastarna, säger Tomas Antonelius.