Vem är Stockholms bästa dj?

NYHETER

Nu ska det avgöras vem som är Stockholms bästa dj. Nu startar Tornamento, där åtta dj:s gör upp om titeln.

Foto: Ida Engberg, 24, har jobbat som dj sedan hon var 18. Hon har bland annat spelat på klubbar i Paris och Marbella och i somras snurrade hon plattor på Ibiza. Nu ställer hon upp i dj-tävlingen Tornamento.

– Jag är inte helt säker på att man kan tävla i att dj:a, men det är en rolig grej, säger Ida Engberg, en av morgondagens tävlande.

Tornamento är en tävling i sju delar. Varje gång möts två dj:s. Under 20 minuter var får de visa sitt bästa vad det gäller musikval och mixteknik. Vinnaren utses genom att publiken skriker ut sin favorit och den dj som får mest jubel får en röst. Den andra rösten bestämmer en jury.

Förbereder spelningen

Ida Engberg började sin dj-bana på Spy bar, men nu för tiden håller hon mest till på Inferno och Grodan, där Tornamento hålls. Trots lång erfarenhet har hon aldrig varit med om någon tävlingssituation förut.

– När jag spelar på klubbar improviserar jag alltid, men på lördag kommer jag nog att förbereda vilka låtar jag ska spela, det gäller att få med så mycket som möjligt på 20 minuter.

Vad kommer att bli avgörande?

– Jag vet faktiskt inte, men den som lyckas dra dit mest folk har naturligtvis ett övertag.

Linda Kling (.se)