Jurassic 5 – det bästa du kan se

NYHETER

I kväll firar klubben Scratch fyra år. Favoritbandet är på plats – Jurassic 5 – för första gången i Göteborg.

Foto: Rapparna Chali 2na, Akil, Zaakir aka Soup, Mark 7even och mästaren bakom skivspelarna – DJ Nu-Mark är Jurassic 5.

Scratch är hiphopklubben som fått amerikanska rapstjärnor som KRS-one och nu senast Guru till lilla Pustervik i Göteborg. När de nu presenterar Jurassic 5 på Trädgårn’s scen är det efter att ha legat på turnéledaren i flera år.

- Det är vår drömbokning. Efter det här har vi haft alla akter som känns intressanta att dra upp på en scen som Trädgår’n i dagsläget, säger Adam Lövgren från Scratchkollektivet.

Själv har han sett Jurassic 5 i New York och Frankrike och närapå i Roskilde 2001. De danska arrangörerna snuvade flera tusen biljettköpare på den upplevelsen när de struntade i att gå ut med att bandet hade ställt in. Jurassic 5 har inte spelat i Norden sedan 1998 och aldrig i Göteborg.

- Live är de i princip det bästa man kan se, säger Adam.

Liksom många andra fans tyckte han att albumet Feedback var en besvikelse. Elitisterna brukar säga att de gick utför redan efter första EP:n 1998.

- De har aldrig sålt mycket skivor och säger själva att det är på turnéer och merchandise de tjänar sina pengar, säger Adam.

Trots att Jurassic 5 bara släppt fyra album sedan de bildades för femton år sedan har de fått enormt stor betydelse i musikvärlden.

- Jag tror att det har att göra med att de har foten kvar i den gamla retro-skolan och inte kör med en massa gangster och bling blingsnack. De har alla sorters fans, säger Adam Lövgren.

Adams säkra kort

Louise Jacobson, Punkt SE