Örebrovillorna fortsätter öka i pris

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-20

Gick upp med 10 procent 2006

Villapriserna fortsätter att stiga i Örebro och januari följer trenden.

– Det har varit positivt för oss. Det finns köpare till alla villor, säger Torbjörn Söljén på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro

2006 gick villapriserna upp med 10 procent i Örebro.

Att köpa en villa är i dag en säker investering trots skyhöga priser. Det menar i alla fall Claudia Wörmann på Mäklarstatistik som tycker att den fortsatta uppgången under 2007 är berättigad.

– Vi har en sund marknad just nu, även fast priserna är väldigt höga. Jag tror det beror på att köparna är medvetna, samt att det knappt förekommer någon spekulation. Folk köper hus för att bo i, säger hon.

Claudia Wörmann ser regeringens sänkning av inkomstskatten som en viktig förklaring till den fortsatta prisökningen.

– Folk har upptäckt att de fått mer pengar att röra sig med och faktiskt har råd att köpa det där huset trots allt, säger hon.

Läget allt viktigare

Stellan Lundström är professor i fastighetsekonomi på Kungliga tekniska högskolan och han ser inte heller några större orosmoln i den nära framtiden.

– Tillväxten tycks inte ta slut och Riksbanken har inte heller kommit med några räntehöjningar, så det är fortfarande ett guldläge för byggnads- och bostadssektorn, säger han.

Men var huset ligger har fått en allt större betydelse för prisutvecklingen.

– Bostadsmarknaden har allt mer blivit en regionfråga och priserna är beroende av den lokala tillväxten, säger Stellan Lundström.

Steg med 10 procent

I Örebro gick villapriserna upp med 10 procent under 2006. Och Torbjörn Söljén på svensk Fastighetsförmedling i Örebro ser ingen avmattning under 2007. Efterfrågan på villor är stor.

– Det finns köpare till alla hus. Det är till och med brist på villor just nu.

Jesper Björnstedt Qvarsell, Maria Soläng

ANNONS