Unibets vd åtalad i dag

NYHETER

Släpptes mot borgen - rättegången hålls i december

Unibets vd Petter Nylander åtalades i dag vid en fransk domstol för bland annat olaglig lotteriverksamhet och olovlig vadslagning.

Han släpptes i kväll mot borgen på närmare två miljoner kronor.

Foto: Petter Nylander.

På onsdagseftermiddagen flögs Nylander till Frankrike och överlämnades till fransk polis. Han fördes till en domstol där han förhördes. Efter förhöret beslutade domaren att Nylander skulle släppas mot en borgen på 200000 euro, närmare två miljoner kronor.

TT har sökt Unibets vd för en kommentar, men inte lyckats nå honom. I ett uttalande säger han att ”Unibet har alltid hållit sig till lagen”.

Enligt Inga Lundberg, pressansvarig vid Unibet, får Nylander lämna Frankrike. Han kommer att medverka vid en pressträff i London på torsdagen.

Nylander greps förra måndagen på en flygplats i Holland efter att franska myndigheter utfärdat en arresteringsorder mot honom. Han misstänks för brott mot franska spellagar.

En holländsk domstol beslutade i förra veckan att Nylander skulle överlämnas till franska myndigheter så fort som möjligt.

Sjunkande vinst

Samtidigt som Petter Nylanders kamp mot de franska myndigheterna fortsatte presenterade Ragnar Hellenius, tillförordnad vd för Unibet, delårsrapporten för det tredje kvartalet på onsdagen.

Spelbolaget redovisar en vinst före skatt på cirka 92,5 miljoner kronor (6,9 miljoner pund) för kvartalet. Motsvarande period i fjol var vinsten cirka 100,5 miljoner kronor.

– På pokermarknaden på internet fortsätter konkurrensen att vara hård från Svenska Spel, även om vi ser hur nedgången planar ut, säger Ragnar Hellenius.

När bolaget redovisade sitt kvartalsresultat och pekade på framtida satsningar, en ny portal och nya samarbeten, var det ändå vd Petter Nylanders vidare öden som präglade dagen.

Tillbaka på kontoret

Hellenius tar för givet att Nylander kommer att släppas och vara tillbaka på kontoret i slutet av veckan.

– Jag är helt övertygad om att det är det enda alternativet med tanke på utvecklingen mellan Frankrike och EU-kommissionen. Kommissionen ska i nästa vecka diskutera en avreglering av den franska spelmarknaden.

TT