Biltjuvarna köpte ny bil till familjen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-25

Ny gammal bil Familjen Olssons Volvo från 1973 blev stulen men de tonåriga tjuvarna ångrade sig och dagen efter dök de upp med en gammal Subaru som de köpt för 2 000 kronor. Tjuvarna dömdes till dagsböter och skyddstillsyn.

Tjuvarna stal familjen Olssons bil – men fick dåligt samvete.

Dagen efter köpte de en ny bil till familjen.

Den 23 april vid tretiden på natten väcktes Sten Olsson, 35, i Järpen av att det knackade på dörren. Utanför stod en 18-årig man som berättade att han stulit familjens bil och kvaddat den. Familjen Olssons bil var en orange Volvo 144 från 1973.

– Den var gammal men väldigt häftig. Vi höll på att renovera den för att ha den som andrabil, säger Anna-Lena Olsson, 34.

På eftermiddagen fick familjen Olsson besök av 18-åringen och hans två kumpaner, en 16-åring och en 17-åring. De hade med sig en bil av märket Subaru.

– Killarna hade köpt bilen för 2 000 kronor som kompensation för att de förstört vår bil, säger Anna-Lena Olsson.

Bad barnen om ursäkt

De tre unga männen var mycket ångerfulla.

– Till en början kunde jag ha klöst ögonen ur dem. Men sedan förstod jag hur mycket de ångrade vad de hade gjort. De pratade med våra tre barn och bad även dem om ursäkt, säger Anna-Lena Olsson.

Då stölden redan var anmäld gick det till åtal. 16- och 17-åringen dömdes till 50 dagsböter à 30 kronor. 18-åringen dömdes till skyddstillsyn för rattfylleri och för inblandning i tre bilinbrott.

Annacarin Falk