Mamma, mamma, mamma och barn

NYHETER

Pappan och hans pojkvän bytte kön

Foto: LILLA LOUISE - EN RIKTIG MORSGRIS Engelska Louise Jarvis, 11, har tre föräldrar – som alla är kvinnor. Här kramas hon med sin biologiska pappa Brian (till vänster) och hans pojkvän Lee. Båda har genomgått könsoperationer och heter i dag Sarah och Kate. Louises biologiska mamma Hayley saknas på bilden.

LONDON

Louise Jarvis, 11, har två mammor.

Den ena mamman var från början hennes pappa.

Den andra mamman var pappas pojkvän.

Jodå, ni läste rätt.

Foto: "Det hade varit knäppt om Louise fortsatt kalla mig pappa när jag är kvinna", säger Sarah.

Historien om Louise Jarvis från Claydon i engelska Oxfordshire är en aning komplicerad, så här krävs koncentration:

Louises biologiska mamma - här kommer alltså en tredje mamma in i bilden - heter Hayley. Hon fick Louise tillsammans med fabriksarbetaren Brian, men paret skilde sig för åtta år sedan.

Ville bli kvinna

Brian fick vårdnaden och levde som ensamstående pappa med Louise. I hemlighet drömde han dock om att byta kön och bli kvinna.

En dag mötte han Lee, en lastbilschaufför, på en klubb för homosexuella. De två inledde en relation och upptäckte snart att de delade samma dröm om ett könsbyte.

Efter en tid tillsammans började de hormonbehandling för att förvandlas till kvinnor. År 2002 genomförde så båda två, inom loppet av tre månader, könsoperationer.

I dag går Brian under namnet Sarah. Lee heter Kate.

Båda lever som mammor till lilla Louise och säger att hon är världens lyckligaste flicka.

Enligt Sarah, som alltså är Louises biologiska pappa, har elvaåringen varit fullt införstådd med processen från första början.

Till magasinet Closer säger han:

-Jag vet att det är en annorlunda situation, men vi älskar vår dotter precis som vilka andra föräldrar som helst och ingen av oss tre vill ha det på något annat sätt.

Det största förändringen, enligt Brian/Sarah var när Louise skulle börja kalla honom "mamma" i stället för "pappa".

"Dottern är lycklig"

-I början kände jag mig förfärlig" jag ville ju inte ta titeln "mamma" från hennes riktiga mor. Men samtidigt hade det varit knäppt om hon fortsatt kalla mig pappa när jag är kvinna.

-Det viktigaste för oss är att Louise är lycklig, och det är hon. Vi struntar i vad alla andra tycker om saken.

Peter Wennman