Semmelsäsongen har tjuvstartat

NYHETER

Nu kan vi frossa - fast litet för tidigt

Redan i oktober förra året tjuvstartade NK:s bageri.

Fusk, tycker de renläriga och pekar finger även åt alla de bagerier som börjar med semlor genast efter jul.

Men semlorna är här och de ska givetvis ätas upp.

Sanningen är den att få riktiga semmelälskare orkar stå emot när de första semlorna dyker upp direkt efter jul.

I konditoriernas skyltfönster frestar nu de guldbruna bullarna med vita gräddkragar och florsocker-snöade hattar.

En storätare är skivbolagsdirektören Bert Karlsson som i aftonbladet.se:s webbradio skamlöst berättar att han satt i sig fyra semlor bara idag på fredagen.

De vana vet redan var de ska hitta sina favoritsemlor. Andra får förlita sig på tester för de kommer i alla tidningar.

Även i Aftonbladet så småningom.

Fettisdagen infaller i år den 24 februari. Det är enligt den riktiga traditionen den dag då man slutar äta semlor, inte börjar, påpekar en vänlig läsare som såg den första versionen av den här lilla artikeln.

Simone Söderhjelm