Krockade med plogbil - dog

Publicerad:
Uppdaterad:

Många trafikolyckor i halkan i morse

Halt Denna SL-buss hade problem att ta sig runt vändplanen vid ändhållplatsen Bremora, i morse. Vid lunchtid låg den fortfarande kvar i diket, men de resande till Tumba har lyckligtvis undsatts av andra bussar - som lyckades hålla sig på vägen. Bilden togs av läsaren Kenth Wilén. Har du också fotograferat snökaoset hos dig? Mejla bästa bilden till aftonbladet.se.
Foto: Kenth Wilén
Halt Denna SL-buss hade problem att ta sig runt vändplanen vid ändhållplatsen Bremora, i morse. Vid lunchtid låg den fortfarande kvar i diket, men de resande till Tumba har lyckligtvis undsatts av andra bussar - som lyckades hålla sig på vägen. Bilden togs av läsaren Kenth Wilén. Har du också fotograferat snökaoset hos dig? Mejla bästa bilden till aftonbladet.se.

En man omkom när han kolliderade med en stillastående plogbil i Länna utanför Stockholm tidigt i morse.

Morgonens snöoväder ställde till med svårt väglag och stora problem på vägarna, framförallt på ostkusten.

Även tåg- och flygtrafiken drabbades av störningar.

Dödsolyckan inträffade vid sextiden på väg 73 i höjd med Länna, söder om Stockholm. Mannen färdades i en personbil när han krockade med den stillastående plogbilen.

Ingen annan person skadades vid olyckan.

Och vid elvatiden på förmiddagen skadades tre människor lindrigt när en linjebuss kolliderade med minst en personbil vid Londonviadukten i Stockholm, uppger polisen i Stockholm.

Vägarna. Under natten var trafikläget värst i Östergötland, Sörmland, Stockholms län och Uppland. Många vägar blockerades av långtradare som kört fast i snön eller åkt i diket.

Senare under dagen kommer trafiken att stängas av på flera stora vägar när långtradare ska bärgas och bilister uppmanades att lyssna på trafikinformationen på radio.

Vid Västervik var E 22:an avstängd efter en tankbilsolycka på måndagen där 32 500 liter bensin och dieselolja läckte ut. Bilen är bärgad, men vägen är fortfarande helt avstängd för trafik.

Enligt polisen trafiken flyter trafiken på de stora vägarna i Stockholmsregionen relativt bra, om än betydligt långsammare än normalt.

Förutom olyckan i Länna rapporteras om en krock mellan en personbil och en liten lastbil på E4 södergående vid halv åttatiden. Lastbilen välte, men ingen människa skadades.

I Skåne föll under morgontimmarna snöblandat regn med svår halka som följd, framförallt i de nordöstra delarna. Sex halkolyckor har rapporterats, dock ingen med allvarliga personskador.

I Göteborgsområdet rapporterades om två trafikolyckor under morgonen. En lastbil körde över ett stup på riksväg 27 utanför Borås. Bärgningen beräknas ta hela dagen. Och på länsväg 770 norr om Stenungsund skadades två personer när två personbilar frontalkrockade.

Även på Öland har väglaget varit uselt. En buss gled av vägen i Skogsby i Färjestaden vid 14-tiden.

Tåg och flyg

Tåg. Trafiken på järnvägsnätet har drabbats av stora störningar på grund av det myckna snöandet.

På den hårt trafikerade sträckan mellan Uppsala och Stockholm har trafiken glesats ut under tisdagen för att allt ska flyta bättre.

Trafiken mellan Nyköping och Stockholm står stilla på grund av ett ledningsfel. Först vid 10.30-tiden räknar Banverket med att kunna åtgärda felet.

Och mellan Eskilstuna och Västerås har tåg ställts in under morgonen.

Flyg. SAS förberedde sig redan under måndagen genom att ställa in ett 30-tal av tisdagens flygningar till och från Arlanda.

Färjor. Destination Gotland har fått ställa in turen mellan Visby och Nynäshamn på tisdagen på grund av det hårda vädret.

– Vi trodde att vinden skulle bedarra men som det ser ut just nu lär det inte lugna sig förrän till kvällen, säger Destination Gotlands vd Sten-Crister Forsberg till TT.

Enligt Forsberg blåste det vid 9.30-tiden cirka 23–24 meter per sekund och bortåt 30 m/s i byarna på Gotlands västkust.

– Håller den nuvarande prognosen så siktar vi på att kunna köra kvällsturerna till både Nynäshamn och Oskarshamn, men kanske med någon försening, säger han.

Däremot fortsätter färjetrafiken till och från Finland precis som vanligt.

Så drabbas du av ovädret...

Externa länkar.

TT , aftonbladet.se

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN