Åkte taxi från Wien till Norrköping tog springnota

NYHETER

I söndags tog en 64-årig kvinna från Norrköping taxi från Wien till hemstaden. En resa som kostade 2 500 euro.

Men väl i Norrköping visade det sig att hon inte hade några pengar att betala med. Nu misstänks kvinnan för bedrägeri, skriver Folkbladet.

Det var under en bussresa till Bosnien som kvinnan stoppades vid gränsen mellan Österrike och Slovenien, eftersom hennes pass inte längre var giltigt. För att få åka igenom Slovenien var hon därför tvungen att skaffa sig ett nytt.

Kvinnan valde i stället att ta sig till Sverige igen. I Österrikes huvudstad Wien lyckades hon övertala en taxichaufför att köra henne till Norrköping för 2 500 euro, eller knappt 23 000 kronor. Men när taxibilen kom fram i måndags hade hon inga pengar att betala resan med.

Inga pengar

- Det hade hon ju inte hemma heller, och därvid är det. Vi får väl se om det blir ett bedrägeri, men det blir väl svårt att få några pengar till chauffören, säger Tommy Persson, kriminalinspektör på stöldroteln i Norrköping.

Varken kvinnans släktingar eller bekanta har några pengar, eller för den delen lust att betala för taxiresan. Hur det kommer sig att chauffören från Österrike gick med på köra så långt utan garantier om betalning är oklart.

TT