Kvinna i Italien torterades och hölls som sexslav i tio år

avStaffan Dickson

NYHETER

Den rumänska kvinnan kom till Italien med hopp om en bättre framtid.

I veckan befriades hon efter att ha torterats och hållits som sexslav i tio år.

Polisen fattade misstankar efter att ha mött ett av barnen kvinnan fött i fångenskap.

1 av 4 | Foto: Polisen
Polisen genomsöker tomten.

Bilderna från utkanten av samhället Gizzeria i Kalabrien i södra Italien visar ett mörkt källarutrymme belamrat med bråte. Väggarna är isolerade med kartong. I ljuset från polisens ficklampor syns en nödtorftig säng, mat förvarad i en tunna och en stol med hål i sitsen och en hink under. På väggen hänger en lila barnvagn.

Fram till i tisdags bodde en 29-årig rumänsk kvinna och två barn som hon fött i fångenskap här.

Födde en son och en dotter

För tio år sedan kom hon till Italien i hopp om en bättre framtid och fick jobbet att ta hand om en sjuklig kvinna. Men när kvinnan dog började mardrömmen, rapporterar den italienska dagstidningen La Reppublica.

Bara 19 år gammal och utan att kunna språket tvingades hon lita på den man som lovade henne mat och husrum.

Sedan dess har hon hållits inspärrad i flera lägenheter innan hon flyttades till det mörka källarutrymmet i utkanten av Gizzeria. För att hon inte skulle kunna fly låste mannen dörren med en kedja.

Kvinnan har torterats och hållits som sexslav. Under åren har hon fött en dotter och en son som nu är i tre- respektive nioårsåldern och som båda levt i fångenskap med sin mor.

Möss, insekter och outhärdlig stank

Pojken har flera gånger fått lämna källaren tillsammans med den i dag 52-årige mannen. I tisdags färdades de i mannens bil när de blev stoppade i en poliskontroll. Enligt La Reppublica reagerade polisen på att pojken var ovanligt smutsig och blev bekymrade över hans välbefinnande. Efter att polisen begärt att få tala med pojkens mamma och att bli förda till hans bostad avslöjades mannen. I källarutrymmet möttes polisen av möss, insekter och en outhärdlig stank.

Mannen greps och misstänks nu för flera brott. Enligt italienska medier är han tidigare dömd för sexuella övergrepp.

Kvinnan vårdas på sjukhus medan hennes barn tagits om hand av sociala myndigheter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Italien