35-åring gripen för mordet på Sally Anne

NYHETER

Blev avslöjad av DNA-test

I september förra året knivhöggs den tonåriga modellen Sally Anne Bowman till döds efter att ha utnyttjats sexuellt.

Nu har en 35-årig, som binds till mordet via DNA, gripits av polisen.

Foto: Sally Anne Bowman överfölls och höggs ihjäl utanför sitt hem i Croydon i London. Nu har en man gripits misstänkt för mordet.

35-åringen greps i går i Surrey i London och togs till en polisstation för förhör. Enligt polisen kan 35-åringen kopplas till mordet med hjälp av DNA, rapporterar brittiska Sky News.

Natten mot den 25 september förra året hade Sally Anne Bowman varit ute och festat med sina kompisar. Hon lämnade puben och sina vänner strax efter klockan fyra på morgonen. Dagen efter hittades hennes döda kropp av en granne bara några meter från hennes hem i South Croydon i England. Sally Anne hade blivit sexuellt utnyttjad, biten och knivhuggen till döds.

4 000 skulle DNA-testas

Strax efter mordet arresterades fyra män, men de släpptes och misstankarna mot dem har avskrivits.

I februari beslutade polisen att DNA-testa runt 4 000 män som alla bor i närheten av Craydon. De som vägrade skulle hämtas av polisen. Nu har en av männen som lämnat DNA gripits av polisen och tagits in för förör.

Tidigare i juni gick polisen också ut med en fantombild av en man som attackerat en annan ung kvinna 2001, och som polisen misstänker kan ha ett samband med mordet på Sally Anne.

Sally Anne mördades bara veckor efter att hon fyllt 18 år. Hon arbetade som fotomodell och hårfrisörska, och hennes stora dröm var att bli den nya Kate Moss, som också kommer från Craydon.

Karin Thurfjell