Smedens dotter fick en miljardär

NYHETER

Hillevi är barnflickan alla talar om

1 av 2 | Foto: DUMPAD Svenska Suzanne Saperstein har dumpats av sin make – miljardären David. Orsaken: Barnflickan Hillevi från Halland. Faksimiler ur Aftonbladet från i går och den 10 oktober.

BUA

Hillevi Svensson, 32, är det stora samtalsämnet i fiskesamhället Bua.

Smedens dotter är barnflickan som lagt beslag på miljardären David Saperstein.

- Hon tycks ha gjort ett bra kap, säger förre pojkvännens mamma.

Hillevi Svensson växte upp i halländska Bua, men när hennes föräldrar skildes för ett tiotal år sedan flyttade pappa Ola till USA och startade en svetsfirma. Hillevi följde med, och fick kontakt med svenskan Suzanne och hennes stenrike man David. Hos dem fick hon arbete som barnflicka och festfixare.

Hon höll dock kontakten med hemmet, och för ett par år sedan blev hon ihop med en 26-åring från Bua.

65-åringen vill skiljas

Förhållandet sprack för ett par månader sedan, strax innan det avslöjades att Hillevi Svensson var orsaken till att 65-årige David Saperstein vill skiljas från sin fru Suzanne.

Förre pojkvännens mamma säger att Hillevi och hennes son hade ett förhållande på distans:

- Hon åkte ofta emellan, säger hon. Och de är fortfarande vänner och håller kontakt.

Lyxyachten fick inte plats

- För ett par år sedan kom hon med miljardärens lyxyacht, säger en man i hamnen. Den var så stor att den fick lägga till i Falkenberg.

Hos sin morföräldrar är Hillevi en kär och välkommen gäst.

- Men det är länge sedan hon var hemma nu, säger mormor Britta. Vi har inte sett henne här sedan i somras. Men det är klart att vi håller kontakt med tösen.

"Hon är ingen lycksökerska"

Per Lennartsson, en av Sveriges bästa travtränare, är upprörd över amerikanska och svenska mediers uppmärksamhet. Suzanne Saperstein är hans faster.

- Hon framställs som en lycksökerska som vill ha så mycket pengar hon kan få i samband med skilsmässan. Så är det inte, min faster är seriöst arbetande och har offrat mycket för sin karriär.

Pelle Tagesson, Ulla-Lene Österholm