Anna Kinberg Batra blir rådgivare på Handelshögskolan

Publicerad:
1 av 2

NYHETER

Knappt ett halvår har gått sedan Anna Kinberg Batra avgick som partiledare för Moderaterna.

Precis som flera andra som lämnat politiken har hon siktet inställt på näringslivet – och blir rådgivare på Handelshögskolan i Stockholm, rapporterar Dagens industri.

Den 1 mars återvänder Anna Kinberg Batra till skolan hon lämnade för 18 år sedan – Handelshögskolan i Stockholm.

Där ska hon agera rådgivare i ämnet ledarskap i turbulenta tider, rapporterar Dagens industri.

– Sociala medier har förflyttat makt till anställda, kunder och väljare och det påverkar ledarskapet. Det har politiken lärt sig och ligger där några steg före näringslivet, säger Anna Kinberg Batra till DI.

Den före detta M-ledaren har kvar sin riksdagsplats fram till valet, men kommer inte ställa upp på omval. Hon kommer med andra ord att bolla det sista av sitt riksdagsarbete med att föreläsa och diskutera ledarskap med studenter och lärare på Handelshögskolan.

”Jag tar ett steg i taget”

– I en väldigt extrem tid har jag lärt mig vikten av att vara tydlig, att göra mitt allra bästa i läget så som det är för stunden. Du har inte alltid fullständig information men måste ändå våga fatta beslut. Det tror jag politiker och företagare har gemensamt, säger hon till DI.

Precis som flera andra som lämnat politiken rör sig alltså Anna Kinberg Batra mot näringslivet – där Handelshögskolan i Stockholm blir ett första steg i den riktningen.

Men fler än Handelshögskolans rektor har hört av sig med jobberbjudanden sedan hon avgick i höstas.

– Jag har fått frågor om både styrelseuppdrag och operativa jobb, men hittills inte tackat ja till något. Jag är väldigt glad över att få frågorna så klart. Men jag tar ett steg i taget för att hitta rätt roll och sammanhang, säger Anna Kinberg Batra till DI.

Publicerad: