19-årige soldaten uppges vara vid liv

NYHETER

Nya uppgifter i kväll om menige Shalit

Värnpliktige Gilad Shalit, 19, är vid liv.

Enligt israelisk TV har han haft besök av en palestinsk läkare som tittat på hans skador.

Det var kidnappningen av menige Shalit som fick Israel att gå till väpnad attack mot Gaza.

Foto: Soldaten Gilad Shalit, 19, som kidnappades av Hamas uppges vara vid liv.

I snart en vecka har 19-årige Gilad Shalit hållits fången hos den palestinska Hamasgerillan. Under tiden har en annan israel – 18-årige bosättaren Eliyahu Asheri kidnappats och sedan dödats. Den palestinska gruppen Folkets motståndskommittéer tog på sig det mordet. Fram till i dag har ingen vetat om Gilad Shalit gott samma öde till mötes.

Men nu i kväll uppger AFP att israelisk TV rapporterat om att Shalit faktiskt är vid liv. Han ska ha besökts av en palestinsk läkare som undersökt hans skador. Enligt AFP är det fortfarande oklart var soldaten hålls fången. Den israeliska armén har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Massiv offensiv

Kidnappningen av Shalit var ett svar på israeliska flyg- och artilleriräder som dödat både militanta och civila palestinier den senaste tiden. De har också krävt att Israel friger palestinska fångar.

Istället för att gå kraven till mötes svarade Israel med en massiv offensiv som de senaste dagarna drabbat flera officiella byggnader. I morse flygbombades bland annat det Hamasstyrda inrikesdepartementet.

Johanna Melén