För en midsommar i stan

NYHETER

Glöm skärgården och grönskande ängar. Fira midsommar i betongen istället.

Vi har samlat de bästa alternativen för dig som är ute efter ett traditionellt firande eller ett hårt klubbande.

Foto: Anna Johansson och hennes man Niclas med dotter Joline, 4 år, firar i stan. Foto: Erika Stenlund

Fick du ingen inbjudan till den skojiga festen i skärgården. Eller har din mormor och morfar inget idylliskt lantställe som du kan åka till?

Oroa dig inte, midsommar i stan är inte heller fel.

Spännande i city

Det kan Anna, 32, och Niclas Johansson, 31, med dotter Joline, 4, intyga. För dem väntar en fullspäckad och spännande dag i city.

– Vi har firat i stan i flera år nu. En orsak är att vi ska åka runt på semester senare under sommaren. Därför är det skönt att bara ta det lugnt nu, här hemma med vår dotter, säger Anna Johansson.

Besök på Skansen

Familjen startar dagen med frukost på balkongen. Sen blir det bad på Eriksdalsbadet eller Skansen. På kvällen intar de Vitabergsparken med några vänner. Där äter de traditionell midsommarmat.

– Sill och potatis är viktigt. Det blir även jordgubbar, ost och kex, säger Anna Johansson.

För den som inte känner för traditionellt firande finns även andra alternativ. Ett exempel är O-baren på Stureplan som håller klubböppet.

– Det är proppfullt här på midsommar. Det är synd att inte andra har öppet också för folk vill verkligen gå ut. Och för den som vill ha lite midsommarstämning finns sill och nubbe, säger Kristin Dahle, vide

vd.

Här kan du fira midsommar i Stockholm

Foto: Foto: Aftonbladet

Jonas Andersson, Aftonbladet