– Visst ska man kunna arbeta sig rik i Sverige

NYHETER

Johan Forssell chattade om bidrag, brottslighet och Botniabanan

   Johan Forssell säger: Hej, nu finns jag här för att svara på era frågor!

Innebandy_girl_89 säger: Hej. Du vill ju att vi ska byta ut statsministern, men vem ska då sitta där istället då? Det finns ju ingen vettig person som är värd att sitta där. Alla gubbar som sitter där lovar bara massa saker, men det blir ju aldrig gjort. Hur ska det bli i framtiden egentligen? Tacksam för svar:)

   Johan Forssell säger: Jag tycker att vi ska ha Fredrik Reinfeldt som statsminister istället. Jag gillar honom för att han har många nya idéer om hur vi ska lösa de problem som finns i Sverige idag.

Anne säger: Varför vill Moderaterna inte höja studiemedlet, Vill Muf det?

   Johan Forssell säger: Moderaterna föreslår en höjning av studiemedlet med 300 kronor i månaden. Dessutom föreslår vi - till skillnad från vänstern - att man ska ta bort fribeloppet så att det lönar sig att jobba vid sidan av studierna. Vi föreslår också skattesänkningar som gör att en student inte ska behöva betala någon skatt på de första 37000 kronorna hon eller han jobbar ihop.

Blåröd säger: Hej. Hur anser Moderaterna att man skall bibehålla ett fungerande aktivt socialt skyddsnät trots de skatte- och generella intäktsreformer som föreslås?

   Johan Forssell säger: Våra skattesänkningar går ut på att få fler människor i arbete. Det leder till att inte lika många människor behöver ha bidrag samtidigt som fler är med och betalar skatt. Därför kan vi föreslå skattesänkningar samtidigt som vi satsar mer än regeringen på t ex skola, rättstrygghet och sjukvård.

Aden säger: Varför vill ni höja skatten för arbetarna?

   Johan Forssell säger: Det är faktiskt precis tvärtom. Våra skattesänkningar riktar sig framförallt till dem som behöver dem mest, låg- och medelinkomsttagare. Med vår politik får en vanlig jobbare sänkt skatt med en tusenlapp - varje månad!

Rebecca18 säger: Om ni sänker skatterna hur skall då Sveriges sjukvård bli bättre? Kommer ALLA i Sverige ha råd med den sjukvård man behöver?

   Johan Forssell säger: Vi satsar mer pengar än regeringen på en bra sjukvård för alla. Genom att fler jobbar och färre tvingas gå på bidrag kan vi sänka skatten.

ville säger: Den s.k "klasskillnads" frågan är jag oerhört intresserad av. Vad är din och MUFs åsikt om de s.k "klasskillnaderna" som vänstern hävdar finns? Själv menar jag att man har all rätt att vara rik! / MVH radikal

   Johan Forssell säger: Jag tycker att klassretoriken är omodern och hindrar oss från att bli behandlade som dem vi egentligen är - unika individer av kött och blod. Självklart ska man kunna arbeta sig rik i Sverige - jag önskar att många fler kunde det!

Chestersson säger: Hej Johan. Jag tycker att ditt allra sämsta argument för att byta statsminister är att "ingen ska behöva vara rädd för att bli utsatt för våld eller brott". Vi vet att högerpolitik innebär större klasskillnader och att det i sin tur innebär mer brott och våld. Tror du själv att med moderaternas styre skulle det begås så lite våldsbrott att ingen kommer att vara rädd längre? Seriöst.

   Johan Forssell säger: Man kan aldrig lova att brottsligheten helt ska försvinna men med en moderat trygghetspolitik med fler poliser, kännbarare straff mot förövare och bättre förebyggande insatser, skulle betydligt färre människor behöva känna sig rädda i Sverige.

Ung alliansväljare säger: Hej! Du valdes ju till förbundsordförande i muf med relativt liten majoritet. Tycker du att det finns ett helhjärtat stöd för dig och ditt ledarskap från muf:s sida? I din debattartikel tycker jag att du är väldigt positivt inställd till Fredrik Reinfeldt och nya moderaterna, samtidigt som du inför förbundsordförandevalet i MUF profilerade dig som den som ville vara en ideologisk vakthund mot partiet och markera mot vänstersvängar. Men gör du det? Annars kan man ju misstänka att du inte gör det för att kunna bli invald i Riksdagen, som du kandiderar till. Om du också kandiderar som förbund

   Johan Forssell säger: Jag känner att det finns ett starkt stöd både för mig som MUF-ordförande och för Fredrik Reinfeldt som statsministerkandidat. Sedan är vi inte överens om precis allting men vi delar så klart samma frihetstro.

michelle säger: vad anser ni att man ska göra åt de ungas problem att hitta bostäder i sthlm, det är svårt som student att hitta någon stans att bo.

   Johan Forssell säger: Nästan 70% av byggkostnaden för nya lägenheter är idag skatt och därför är det viktigt med sänkt byggmoms. Sedan tror jag också att det måste bli enklare att få tillstånd för att bygga samt att konkurrensen på byggmarknaden ska öka. Då kan vi bygga fler bostäder för alla oavsett plånbok eller ålder.

Gaybriel säger: Hej Johan! Kommer moderaterna att skärpa lagstiftningen gällande hets mot folkgrupp, så att vi homosexuella ser att sådana som exempelvis Åke Green döms till hårdare straff i framtiden?

   Johan Forssell säger: Nej, jag tror att lagstiftning är fel väg att gå. Åke Greens åsikter var fullständigt förkastliga men också han ska ha rätt att uttrycka sin åsikter. Det är bättre att avslöjar honom i en fair debatt än att förbjuda vad han har att säga.

yo säger: hur vill ni göra med tandläkarn det skit dyrt att gå dit

   Johan Forssell säger: Moderaterna har lagt ett förslag som innebär att det blir billigare att få tandvård om vi vinner valet.

lilja säger: varför pratar ni mer om hur dåliga andra partier och ungdomspartier än vad ni berättar om vad ni vill?

   Johan Forssell säger: Då tror jag inte att du har sett så mycket av MUF. Vi berättar vad vi vill göra för Sverige men i vårt uppdrag som opposition ingår det så klart att kritiskt granska regeringen. Kolla t ex min artikel här på Ungt Val och jämför med SSU:s så märker du vem som gnäller på andra.

anonym säger: Din kollega ELla Bolin KDU är ju mot aborter, är du också mot?

   Johan Forssell säger: Jag är för fri aborträtt i Sverige, dvs som vi har det nu.

Rebecca18 säger: Eftersom att ni sänker bidragen, kommer då social bidragen sänkas för de barn som far illa? Jag blev omflyttad som 16 åring, och det var nödvändigt för att jag skulle klara av mitt liv. Är det här en självklarhet för er att barn med jobbiga hemförhållanden skall få bidrag för att kunna flytta till en annan familj exempelvis?

   Johan Forssell säger: För oss är det en självklarhet att de som verkligen behöver stöd ska få det. Jag är övertygad om att med vår jobbpolitik skulle betydligt färre människor än idag behöva bidrag och fler skulle kunna stå på egna ben.

urgent säger: Varför är det slöseri med pengar att bygga kustjärnväg i norr när alla industrier ligger vid kusten? Vi bidrar massor till Sveriges BNP

   Johan Forssell säger: Om du menar botniabanan så är den extremt dyr i förhållande till hur många som använder den. Pengarna hade behövts bättre på andra håll i landet, vilket ju också SJ:s ledning håller med om.

Emiiil säger: Vill moderaterna skicka ut kriminella invandrare utan svenskt medborgarskap?

   Johan Forssell säger: Om man döms för grov brottslighet i Sverige så tycker vi att man ska bli utvisad.

Hannes säger: Hur långt ska staten få gå i sin övervakning av samhällets medborgare i?

   Johan Forssell säger: Jag tycker det är upprörande att övervakningen expanderar utan en ordentlig debatt här hemma. Justitieminister Tomas Bodström har sett till att inom några år kommer SMS-trafik liksom mail och telefon, vara övervakad. Det tycker jag är skrämmande!

marko säger: Är du religiös och i så fall vilken religion bekänner du dig till?

   Johan Forssell säger: Jag är medlem i Svenska Kyrkan men jag skulle inte beteckna som religiös.

Johan säger: Varför har ni ingen vettig glesbygdspolitik? Inser ni inte att man kommer in i en ond cirkel att placera allt i storstäderna? Fler myndigheter större "drag" kring storstaden lockar ju bara fler att flytta dit, och småstäderna fortsätter att avfolkas...

   Johan Forssell säger: Den bästa glesbygdspolitiken är den som ser till att det skapas fler jobb och företag. Med vår jobbpolitik är jag övertygad om att många nya arbeten skulle skapas inte minst i glesbygden. Dessutom har vi lagt ett förslag om att ta ned arbetsgivaravgiften just i glesbygdsområden för att stimulera företagande där.

Skuggan säger: Varför är er arbetslöshetspolitik så verklighetsfrånvänd? Hur tror ni folk som är arbetslösa ska få mer jobb för att ni sänker A-kassan? Och varför slopar ni redan befintliga subventioner av arbetsgivareavgiften till förmån för sämmre subventioner inom tjänsteyrken? Varför inte slopa arbetsgivareavgiften helt? Det är ju ändå bara en extra 30%ig skatt på arbete. Kan gott ersättas med båtskatt

   Johan Forssell säger: Vår jobbpolitik står på tre ben: 1) Billigare att anställa människor, 2) Minskat regelkrångel och enklare att anställa, 3) Det ska löna sig bättre att arbeta. Sammantaget räknar vi med att detta kommer att skapa mellan 300 000 och 400 000 nya jobb i Sverige.

Rebecca18 säger: Vilka av de människor som idag går på bidrag vill ni sätta i arbete? Jag förstår de unga, men de flersta unga kommer inte kunna bidra till så mycket skattepengar eftersom att gränsen för att dra skatt kommer ligga på 37 000. Ni menar väl inte att ni skall tvinga in gamla människor och sjukskrivna på arbetsmarknaden?

   Johan Forssell säger: Det finns ett utanförskap i dagens Sverige på nästan 1,7 miljoner människor (i arbetsför ålder). Många av dessa kan inte arbeta men jag vet att de allra, allra flesta vill ut och arbeta. Problemet är att vi har en regering vars politik trycker undan företag och arbetstillfällen. Det vill vi ändra på.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan

jasmine säger: Hej Johan! Jag skulle vilja bjuda ut dig på en romantisk middag. Funkar söndag?

   Johan Forssell säger: Ha, ha. Jag är inte så säker på att min tjej skulle gilla det men du är så klart varmt välkommen som medlem i MUF så kan vi prata mer. ;)

   Johan Forssell säger: Tack ska ni ha allihopa, läs gärna mer om MUF på www.muf.se

   Johan Forssell säger: Och glöm inte att byta statsminister den sjuttonde september!

Läs också: