Pappan: Hon måste ha varit på fel plats

NYHETER

FALKENBERG

Pappan till den 19-åriga flickan har haft en dubbelt jobbig tid.

Samtidigt som dottern ligger skottskadad i Turkiet har sonen suttit i häktet, misstänkt för inblandning i dådet. Sent i går släpptes han.

–Familjen är mycket lättad, säger flickans nära vän.

Foto: Lättad Den 19-åriga flickans pappa är lättad över att hans son släppts ur häktet.

De senaste dagarna har varit dystra i radhuset i Falkenberg. Möjligheterna att få information från Turkiet om vad som verkligen hänt har varit små. Men i går vände det äntligen lite.

Brodern släpptes

Först fick flickans pappa besked om att hennes tillstånd förbättrats. Hon har varit vaken en stund under fredagen. Sent i går kväll kom också beskedet att hennes bror släppts fri från häktet i Bursa.

–Flickans pappa är mycket lättad, men har inte kunnat prata med honom än, säger en nära vän till 19-åringen.

I övrigt har det varit jobbiga dagar.

–Många har ringt och frågat ”är det hennes bror som gjort det”. Det var jobbigt, ska jag försvara min son eller sörja min dotter? säger pappan.

Ingen i flickans omgivning kan förstå varför hon sköts.

”En glad tjej”

–Vi kan inte se någon anledning. Hon är en glad och omtänksam tjej som aldrig skulle kunna göra någon illa. Därför blev jag så chockad när jag hört vad som hänt, säger en klasskamrat.

–Vi undrar alla vad som hänt. Hon måste varit på fel plats vid fel tillfälle, säger pappan.

De kunde aldrig riktigt tro att brodern skulle varit inblandad.

”Modern familj”

–Hon tycker jättemycket om sin bror, och han skulle inte göra sin syster illa. Att han varit kvar hos polisen kan ha berott på att hans turkiska är dålig, att de missförstått varandra, säger kamraten som också avfärdar att dådet skulle vara hedersrelaterat.

–Det skulle inte kunna ske i den familjen, den är öppnare och mer modern än många andra. Hon kan göra hur hon vill. Familjen begränsar inte sina barn, säger hon.

Tidigare artiklar:

Erik Gustafsson