S om ledamoten: ”Oansvarigt agerande”

Sultan Kayhan knyts till Flashback-kontot

Publicerad:

NYHETER

Riksdagsledamoten Sultan Kayhan kan knytas till ett Flashback-konto som användes för att lösa en situation där en otrogen kvinna skulle kastas ut från Sverige.

Sultan Kayhan hävdar själv att hon gett lösenordet till kontot till en kompis.

Nu tar socialdemokraterna avstånd från agerandet.

”Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djup olämplig”, säger Annelie Karlsson, partiets vice gruppledare i riksdagen i en skriftlig kommentar till Aftonbladet.

Riksdagsledamoten Sultan Kayhan (S) är statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll och sitter som suppleant i bland annat skatteutskottet.

På internetforumet Flashback har ett användarkonto som Aftonbladet kan knyta till Kayhan använts för att diskutera en situation om hur man ska få en otrogen person att kastas ut ur Sverige.

1 av 3 | Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Annelie Karlsson (S), vice gruppledare

I inlägget beskrivs att en kompis ordnade så att en kvinna kunde komma till Sverige för att doktorera. Senare visade det sig att kvinnan varit otrogen.

Hon har alltså utnyttjat honom helt totalt”....”Hon ligger runt och har ett fritt liv som hon aldrig hade haft om inte han hade fixat det åt henne. Dessutom hittar hon på lögner om HONOM som om det var han som gjorde fel, för att vända alla hans vänner och kollegor mot honom. Helt oförtjänt är det han som lider av detta.” står det.

Inlägget fortsätter med orden:

”Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem.

”Skulle aldrig göra det i dag”

Kayhan har bekräftat att det är hennes konto men menar att det är en kompis till henne som skrivit inläggen:

– Då tog det flera dagar att öppna ett eget Flashback-konto, som jag minns det. Han var jätteledsen och deprimerad och ville ställa en fråga. Han fick den bara, det var dumt av mig. Jag skulle aldrig göra det i dag.

S: ”Utgår från att hon inte kommer göra det igen”

Nu yttrar sig Socialdemokraterna om det som inträffat.

”Hon har lämnat samma uppgifter till oss som till Aftonbladet; att hon har låtit en vän använda sig av hennes inloggningsuppgifter. Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen”, säger Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, i ett skriftligt uttalande till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE