Migranter i manifestation vid gränsen mot USA

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Rodrigo Abd/AP/TT
Honduranska migranter vid en manifestation i närheten av gränsövergången El Chaparral i den mexikanska staden Tijuana på torsdagen.

Spänningarna stiger i närheten av den mexikanska gränsövergång mot USA där tusentals centralamerikanska migranter slagit läger efter långa vandringar.

Flera hundra av dem deltog under torsdagen i en demonstration med krav på att den amerikanske presidenten Donald Trump ska byta fot och släppa in dem.

– Öppna grindarna, Trump! Vi är inte ute efter strid, vi vill söka jobb, löd ett av ropen från deltagarna i manifestationen.

Samtidigt genomförde amerikansk militärpolis en styrkeuppvisning på andra sidan gränsövergången mellan mexikanska Tijuana och amerikanska San Ysidro. Utrustade med hjälmar och gevär övade de på skarpt läge genom att bland annat kasta rökgranater, medan helikoptrar hovrade i luften.

Trump har satt in närmare 6 000 soldater längs gränsen och hotat med att stänga alla övergångar om det skulle bli oroligt.

Mellan 5 000 och 6 000 migranter har slagit läger på ett fält i närheten av gränsen, efter att ha vandrat genom Centralamerika i stora grupper. De flesta började sin vandring för drygt en månad sedan i Honduras och flyr fattigdom och omfattande gängvåld.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN