God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

83-årig mördare avrättad i USA

En 83-årig mördare har avrättats i den amerikanska delstaten Alabama. Walter Moody är den äldste personen som avrättas i USA sedan dödsstraffet återinfördes 1976.
Läs hela artikeln

Två svårt skadade i mc-olycka

Två personer vårdas med allvarliga skador efter att en motorcykel kört in i en lastbil på en påfart mot E4 vid Mantorp i Östergötland.
Läs hela artikeln

Maffiabossens underhuggare gripna – hyllade mord på barn

Matteo Messina Denaro – känd som den siste gudfadern – är fortfarande ett spöke för italiensk polis. Men nu har utredarna slagit till mot 21 av hans underhuggare och familjemedlemmar. En av de gripna har i ett avlyssnat telefonsamtal hyllat ett mord då en 13-årig pojke upplöstes i syra.
Läs hela artikeln
PLUS: Klockan klämtar för ”siste gudfadern”

Gustaf Noréns utbrott hos Filip och Fredrik

Arkitekturupproret utser Sveriges fulaste stad i en omröstning på Facebook. För tillfället leder Borlänge. Det får artisten Gustaf Norén att gå i taket.
– Vem har rätt att bestämma vad som är fult och fint, säger han i en hätsk debatt med Arkitekturupprorets ordförande Sigvald Freylander i ”Breaking news med Filip och Fredrik”.
Läs hela artikeln
Tv-profil drabbad av cancer – efter fängelset

Janne Andersson: Zlatan ingår inte i planerna

Det svenska fotbollslandslaget ser inte ut att innehålla Zlatan Ibrahimovic i sommarens VM. På torsdagskvällen kommenterade Janne Andersson att anfallaren inte ingår i planerna.
– Nej, absolut inte. Eftersom han har sagt nej, säger han till Fotbollskanalen.
Läs hela artikeln
Zlatan: De kommer att byta namn på Sverige

Kungen: Nu finns Swaziland inte mer

So long, Swaziland. Det lilla landet i Afrika har bytt namn – på kungens order.
Läs hela artikeln

FN är trots allt det enda vi har

DANIEL SWEDIN: Självklart kunde FN ha skött saker bättre. Att världen präglas av hårdare spänningar kan aldrig vara ett argument mot ett FN-samarbete. Det är tvärtom det tyngsta argumentet.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM