Nyfödda kattungar hittades i en plastpåse

NYHETER

En förbipasserande bil hittade en plastpåse där någon placerat tre kattungar.

– Det var bara en slump att de hittades, säger Irene Bjoröy Wiig som driver djurskyddsorganisationen Bergen i Norge till norska TV2.

Det var på lördagen som tre kattungar hittades i en plastpåse som någon slängt längs vägen i Norge. Katterna ska endast varit tio-tolv dagar gamla.

Lyckligtvis var inte påsen inte ordentligt knuten så två två av dem hade lyckats krypa, mer eller mindre blinda, ut ur påsen och ut på vägen, skriver norska TV2.

Det var förbipasserande i bil som hittade dem. Bilisten fick syn på dem i sista sekund och lyckades undvika att köra på dem. Den tredje kattungen som inte hade fått upp sina ögon var kvar i påsen, skriver Irene Bjoröy Wiig som driver norska djurskyddsorganisationen Bergen, i ett Facebookinlägg.

I inlägget skriver hon även att folk måste börja ta mer ansvar för sina djur – genom att till exempel sätta chip på dem eller kastrera.

Det hade kunnat varit slutet för dessa små. På grund av en oansvarig och hjärtlös ägare som inte hade brytt sig om att kastrera sin honkatt. Och som fann det lättare att kasta dessa oönskade liv ur bilfönstret (...). Av alla oansvariga sätt att behandla djur så är detta bland det värsta”

1 av 3

”En slump att de hittades”

Enligt henne är det tiotusentals katter som möter döden under våren, sommaren och hösten på grund av att folk inte kastrerar sina katter.

– Det finns ett stort mörkertal här, säger hon till norska TV2.

För organisationen är det känt hur människor dödar sina husdjur på fruktansvärda sätt – och gör sig av med dem när de ska på semester. 

– Det vi vet om är bara toppen av isberget. De små kattungarna som hittades lever och mår bra men liknande fall sker hela tiden. Det var bara en slump att de hittades.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter