Mord löst efter 41 år

NYHETER

Tre män åtalades i går

Foto: John McCabes mamma Evelyn är lättad över att mordet äntligen har fått en lösning.
– Han var en fin son, och jag är säker på att han hade blivit en fin man och far, säger hon.

De tre killarna bestämde sig för att lära 15-åriga John McCabe en läxa. Han hade flirtat med en av de andra tonårspojkarnas flickvän.

Därför lurade de in honom i en bil och misshandlade honom. Sedan lämnade de honom att dö.

Det var 41 år sedan. Nu har de tre männen gripits.

15-åriga Johns kropp hittades i september 1969 i staden Lowell, väster om Boston. Han hade misshandlats till döds, och hade munnen och ögonen förtejpade och händerna bakbundna när han hittades.

Polisen misstänkte först att John mördades för att han hade information om drogaffärer.

Nu har de kommit fram till att orsaken att John mördades var svartsjuka, skriver Daily Mail.

Drabbades av dåligt samvete

Mordfallet kunde lösas efter att en av de inblandade männen till slut drabbades av dåligt samvete och trädde fram.

På kvällen för mordet hade de tre tonårskillarna druckit alkohol. De körde runt i sin bil när de bestämde sig för att hämnas på John som hade flirtat med flickvännen till en av de andra tonåringarna. De skulle lära honom en läxa.

John hade varit på dans och var på väg hem när de hittade honom. De lurade in honom i sin bil, där de misshandlade honom svårt. Sedan dumpade de honom på en ödetomt och körde därifrån.

Flydde i panik

De tre som nu misstänks för mordet har berättat att de återvände efter ett par timmar – men att John då var död. Då flydde de i panik, enligt polisen. De tre tonåringarna ingick en pakt och lovade varandra att aldrig prata om händelsen.

Men samvetet hann i kapp åtminstone en av dem.

I går åtalades en i dag 60-årig man för mord, och en  59-årig man för dråp. Den tredje av männen, i dag 57, åtalas vid en ungdomsdomstol eftersom han var underårig vid tiden for mordet.

Familjen lättad

Johns syster Roberta, som var 6 år när hennes bror mördades medverkade i går på en presskonferens.

– I över fyrtio år har vi inte vetat anledningen, och nu får vi veta att allt handlade om en flicka. Jag tror inte ens att John kände de här tre, säger hon.

Johns mamma Evelyn är tacksam över att sonens mördare äntligen har gripits. Hon berättar för Daily Mail att hon under alla år som gått ständigt tittat på människor hon mött i den lilla staden och undrat om de är de som mördade hennes son.