Varför är du rätt person att bli ny partiledare?

Av: Niklas Eriksson, Anna Mi Skoog

Publicerad:
1 av 4
Jonas Sjöstedt.

Ulla Andersson, 48, riksdagsledamot sedan 2006, ekonomisk-politisk talesperson för V:

– Man får väga för och emot, men sedan kände jag att ja, jag vill. Jag tycker att det är bra att vi är flera kandidater och att medlemmarna i god tid får reda på vilka som vill ställa upp och vara partiledare. Det tror jag skapar bra förutsättningar för ett bra val, sa Ulla Andersson till Aftonbladet den 6 juli.

Hans Linde, 32, utrikespolitisk talesperson och gruppledare, riksdagsledamot sedan 2006, Göteborg:

– Jag tror att jag kan bidra till att utveckla partiet så att vi blir lite mer offensiva, kaxiga och framtidsinriktade. Vi behöver prata mer om vår profil och vad vi själva vill. Och vi behöver lyfta fram frågor som jämställdhet, trygga arbeten och utvecklad välfärd.

Jonas Sjöstedt, 46, riksdagsledamot sedan 2010, ledamot i EU-nämnden, Stockholm skriver på sin blogg 4 augusti:

– Makten över valet hamnar direkt hos medlemmarna runt om i landet som kan välja och vraka i öppen debatt /.../ Jag ser fram emot att kandidaterna kommer att bjudas in och frågas ut runt om i Vänsterpartiet.

Fotnot: Aftonbladet har sökt Jonas Sjöstedt.

Rossana Dinamarca, 37, vice partiordförande, riksdagsledamot sedan 2002, ledamot i utbildningsutskottet, Trollhättan:

– Jag kommer inte att ge något sådant besked i dag. Det är ingen liten fråga. Generellt tycker jag att partiet måste utveckla sin politik. Vi måste visa större självförtroende. Och om vi säger oss företräda unga, kvinnor och invandrare så måste vi låta det synas i praktiken.

Publicerad: