Planet kraschade mitt i korsning

NYHETER

Något gick snett och planet tvingades vända.

Men 900 meter från landningsbanan klarade piloterna inte att hålla emot längre och kraschade – mitt i en vägkorsning.

Piloten dog i kraschen, och ytterligare tio personer skadades.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på torsdagen, lokal tid, i kanadensiska Vancouver.

Ett tvåmotorigt plan av märket Beechcraft King Air 100, som bara minuter tidigare lämnat Vancouver International Airport med destination Kelowna, kontaktade flygledartornet och berättade att man var tvungna att vända.

”Inte akut”

Enligt flygplatsens säkerhetsansvarige, Bill Yearwood, var problemet ”inte akut”, men man bestämde sig ändå för att avbryta flygningen och gav piloterna klartecken att landa.

Men på väg tillbaka till landningsbanan hände något. Enligt the Vancouver Sun verkar planet ha träffat en lyktstolpe och fattade eld.

Med bara 900 meter till flygplatsen kraschlandade planet – mitt i vägkorsningen mellan Gilbert Road och Russ Baker Way, som vanligtvis vid den tiden på dygnet skulle vara full av bilar i rusningstrafiken.

Alla överlevde

Men mirakulöst nog hade vägen precis under tiden för kraschen stängts av för ett tillfälligt reparationsarbete.

Räddningstjänst var på plats inom bara minuter och lyckades släcka elden och få ut passagerarna.

Två personer i besättningen uppgavs vara mycket allvarligt skadade – en av dem dog senare av sina skador. Ytterligare tio personer skadades i kraschen.

– Det är helt otroligt att någon klarade sig överhuvudtaget, säger Terry McBratney, talesman för Vancouvers ambulanstjänst, till Vancouver Sun.