71-åring död efter färd med isjakt

NYHETER

Räddningspådrag söker i dimman efter mannen

Foto: Räddningstjänsten söker efter mannen.

En 71-årig man som på torsdagen försvann med sin isjakt på Kungsbackafjorden utanför Gottskär har hittats död, säger polisen i Halmstad.

Det var svävare från Sjöräddningen som fann mannen på Ramnarös sydspets, liggande med kläderna fastfrusna i underlaget vid tvåtiden på fredagsmorgonen.

71-åringen körde isjakt med sin son som körde mc bredvid. Men sonen for hem tidigare och när fadern inte kom hem några timmar senare larmades räddningstjänsten.

Den äldre mannen försvann redan tidigt på torsdageftermiddagen då han och hans son var ute på isen över Kungsbackafjorden.

70-åringen färdades i en isjakt och sonen på motorcykel, när dimman gjorde att sonen tappade bort honom.

Riskfylld is

Efter att ha väntat i en och en halv timme hemma ringde sonen sjöräddningen, och ett omfattande räddningspådrag började söka efter mannen. Men vädret och isen gjorde arbetet svårt.

– Det är väldigt riskfylld is som är uppsprucken. Den ändrar sig efter strömmarna och kan brytas upp rätt snabbt. Det är dimma i området och vi har inte kunnat flyga med helikopter, sa Mathias Hansson, räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen, till Aftonbladet i går kväll.

Senare hittades alltså mannen död.

Stort sökområde

Förutom att isen är farlig och mynnar ut i havet var sökområdet väldigt stort. Kungsbackafjorden är 12 kilomter lång och fyra kilometer bred.

Mannen bar vid tillfället ingen som helst flytutrustning, utan helt vanliga kläder.