Här är nya Facebook

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Så får du nya tidslinjen – före dina vänner

1 av 12
1. Logga in på Facebook och gå in på Facebook developer page (https://developers.facebook.com/apps) – som är del av ditt Facebook-konto. Första steget är att godkänna att Facebook developer får använda dina inställningar. Tryck "Allow".

Nya Facebook skapar proteststormar i cybervärlden och grupphot om avhopp.

Den revolutionerande Tidslinjen lanseras dock först om en vecka – men vi har guiden till framtiden.

Förändra ditt liv på Facebook med tio enkla steg – nu!

En del gör det sällan, andra både startar och slutar dagen med att uppdatera nätvännerna om sitt liv. Facebook har 800 miljoner aktiva användare runt om i världen.

När Facebook började förändra blev svaret en storm av nätprotester – medan andra bara nyfiket väntar på nästa steg.

Allt i realtid

Realtid är det heta. Du avslöjar ditt musikval direkt på nätet och kompisarna kan gå in och lyssna tillsammans med dig – via Facebook.

När du springer skickas dina resultat rakt ut på Facebook – om du inte manuellt ser till att slötiden blir stoppad.

Det handlar också om "smartare" – och till viss del automatiska – grupperingar av dina Facebook-kontakter samt möjlighet att prenumerera på inlägg från kändisar du inte känner.

Tidslinjen förändrar

Den största revolutionen: Tidslinjen. Här börjar och slutar ditt nya liv på Facebook i en oändlig linje där du själv kan fylla i luckorna; plugga in ditt favoritklipp med Alexander Skarsgård i True Blood, redigera bort bilderna från partyperioden mellan två pojkvänner och låta alla se er bröllopsvideo om de klickar på maj 2007.

Bli först

Tidslinjen lanseras i Sverige den 4 oktober, enligt Facebooks egna uppgifter. Men varför vänta när det går att testköra din egen livlina redan nu?

Här är guiden som på tio minuter blankt ger såväl teknikfobiker som nätälskare ett nytt liv på Facebook.

Publicerad: