Misstänkta bombkvinnan arbetade som journalist

Ett ungt par greps med en bomb i ett hotellrum i Bromma i Stockholm under fredagen.

Enligt Expressen har kvinnan arbetat som journalist på flera av Sveriges stora redaktioner.

Mannen har ett långt brottsregister och ska ha bott på flera olika platser.

Det var vid 14-tiden på fredagen som polisen larmades till hotellet i Bromma i västra Stockholm efter larm om misshandel.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en hotellstädare som ringde polisen efter att ha uppmärksammat ett bråk i ett av rummen.

En kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern befann sig i ett av hotellrummen och kvinnan ska ha sparkat mot poliserna i samband med händelsen.

I samband med insatsen upptäckte poliserna en silvertejpad glasburk med stubiner, enligt uppgifter till Aftonbladet. Föremålet bedöms inledningsvis vara en skarp bomb.

Enligt Expressen ska bomben ha varit av flash powder-typ.

– Skulle den ha smällt av så skulle minst tre personer i närheten ha blivit smulor, säger en källa till tidningen.

Har arbetat som journalist

Både mannen och kvinnan greps i samband med händelsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Expressen ska kvinnan de senaste åren ha arbetat som journalist på några av landets stora redaktioner. Hon misstänks även för narkotikabrott.

Den misstänkte mannen har bland annat dömts flera gånger för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt hot mot tjänsteman.

Enligt Expressen ska vapen ha påträffats i hotellrummet, och mannen misstänks därför för grovt vapenbrott.

– Jag kan inte säga något än då jag ännu inte hunnit träffa min klient, säger en av de anhållnas advokat till Aftonbladet.

Både kvinnan och mannen nekar till brott.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN