Nyheter

Svensk i dansk svindelhärva

Av: 

Tobias Österberg

NYHETER

Den danske storsvindlaren Stein Baggers svenske affärskontakt misstänks nu formellt för inblandning i Baggers bedrägerier.

Enligt den danska finanswebbplatsen business.dk framkom det under den fortsatta rättegången mot Bagger på fredagen att den danska åklagarmyndigheten nu formaliserat de misstankar som redan tidigare förekommit mot svensken.

Dömd i hovrätten

Den svenske affärsmannen dömdes nyligen i en svensk hovrätt till tio månaders fängelse för omfattande moms- och skattebrott som till förväxling liknar de svindlande affärer som Bagger verkar ha iscensatt i företaget IT Factory. Nu misstänks han för ”medverkan” i Baggers bedrägerier med leasingbilar och luftfakturor. Bland annat ska Bagger ha förfalskat sin finanschefs och sin hustrus namnteckningar.

Baggers hustru var närvarande i rättssalen på fredagen men ville inte tala med journalister. Även hon var i inledningsskedet av förundersökningen misstänkt för dokumentförfalskning. Men maken har förklarat att han förfalskat hustruns namnteckning utan hennes vetskap.

Förlängd häktning

Domaren beslöt under förhandlingarna att häktningen av Bagger förlängs med tre veckor.

Den norskfödde 41-årige Bagger är misstänkt för att ha lurat till sig sammanlagt omkring en miljard kronor från olika banker, bland annat från SEB. Bedrägerierna har betecknats som nordiskt svindlarrekord. Bagger har under perioder bott och verkat i Sverige.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter