”Romario”-fallet upp i hovrätten

NYHETER

Stockholm (TT) Den friande domen i målet om det omtalade knivmordet i Kista för ett år sedan tas på fredagen upp till ny prövning i Svea hovrätt.

Foto: PRIVAT
höggs ihjäl Ahmed Ibrahim Ali, ”Husbys Romario”, knivskars till döds. Han blev 23 år

Attunda tingsrätt frikände i februari tre unga män från misstankarna om att ha mördat en 23-årig man som kallades för "Husbys Romario" och från att ha försökt döda två av 23-åringens kamrater. Domstolen ansåg inte att åklagaren kunnat bevisa att de tre åtalade dödat mannen trots att en av dem, en 19-åring, erkänt att han knivskurit offret.

Enbart erkännandet räcker inte för att döma 19-åringen, resonerade tingsrätten.

Kammaråklagare Ewa Tvengström var missnöjd med domen och överklagade. Hon vill att 19-åringen ska dömas för mord och försök till mord och hans båda kamrater för medhjälp till mord och försök till mord.

– Jag åberopar ingen ny bevisning i hovrätten, säger Ewa Tvengström till TT.

Mordet på Romario skedde den 18 oktober i fjol vid en vägkant i Kista i norra Stockholm. Upprinnelsen var ett tidigare bråk mellan två ungdomsgrupper på en krog i Stockholm.

Händelsen vid vägkanten var kaotisk med ett dussin ungdomar inblandade. Under tumultet dödades 23-åringen och två andra ungdomar skadades svårt.

Rättegången ska pågå i två dagar och avslutas den 23 oktober.

TT