Christine Schürrer

Bevisen som fällde Schürrer för morden

Av: 

Anders Johansson

NYHETER

Det är ställt utom rimligt tvivel att Christine Schürrer dödade barnen Max och Saga och försökte döda Emma Jangestig, anser Svea Hovrätt.

Här är beviskedjan som ledde fram till den fällande domen.

1. Emma Jangestig pekade ut Schürrer

Till skillnad mot tingsrätten anser Svea hovrätt att Emma Jangestig har minnesfragment kvar av händelsen.Det som väger tyngst är att Emma Jangestig talat om en kvinna i hallen samtidigt som hon själv ligger ner. Den hon ser kan inte vara någon annan än förövaren. Direkt efter uppvaknandet nämner hon namnen Tina och Tine – som Christine Schürrer kallar sig för.

2. Var i Arboga

Det är klarlagt att Christine Schürrer befann sig i Arboga morddagen den 17 mars och just vid den tiden då brotten begicks, mellan 19 och 19.18. Hon reste med tåget från Arboga 19.34.

3. Schürrer visste var familjen bodde

Christine Schürrer hade kartlagt familjen och bland annat skaffat sig kunskap om adressen och utseendet på deras hus, vilket bland annat styrktes av fynd i hennes dator.

4. Hon hade tillgång till mordvapen

Mordvapnet har varit en hammare och en sådan fanns hos Christine Schürrers hyresvärd. Den är nu försvunnen, ett faktum som tillmäts ett visst begränsat värde.

5. Lämnade skoavtryck

De skoavtryck med våffelmönster som hittats i hallen måste komma från förövaren, då alla behöriga på platsen har kunnat avföras. Mönstret kommer från ett par Vans Bearcat. Christine Schürrer har haft sådana skor men de är nu försvunna. Vittnen har berättat har sagt att hon hade dem fram till tiden före morddagen.

6. Andra misstänkta gärningsmän saknas

Hovrätten konstaterar att ”... det inte ens finns indikationer på en alternativ gärningsman.”

7. Hade motiv – var besatt av sin tidigare kärlek

Det är uppenbart, heter det i domen, att Schürrer varit besatt av sin tidigare kärlek, Emmas sambo, ”en besatthet som över tid har trappats upp och övergått till en avancerad form av förföljelse med starka manipulativa inslag. Emma Jangestig och barnen har stått i vägen för att Christine Schürrer skulle kunna få ett förhållande och ett liv tillsammans med NN (sambon).”

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Christine Schürrer