Filmstjärnan sommarpratar om kärlek, liv och död

NYHETER

Cecilia Frodes sommartips finns bland grottor och troll

Skådespelerskan Cecilia Frode är Linköpingstjejen som drömde om att bli skådespelerska. Och lyckades. Idag kan vi höra henne sommarprata i radio P1. Till aftonbladet.se tipsade hon om sina bästa smultronställen i sommar-Sverige.

Obs! Bilden är ett montage.

Skådepelerskan, dramatikern och komikern Cecilia Frode har blivit känd för svenska folket genom ett 20-tal filmer och tv-serier. Det stora genombrottet kom år 200 när hon spelade lillasyster Tina i Måns Herngrens och Hannes Holms film ”Det blir aldrig som man tänkt sig”.

Sommarpratare

Just nu är Cecilia Frode aktuell i biofilmen ”Kenny Begins” och snart väntar turné med ”En stjärt på himlen”, men först ska vi, för andra gången, få höra henne sommarprata i radio P1.

– I mitt program tror jag att jag ska prata om allt det som alla de andra ska prata om fast min version av det hela och med musik. Livet, kärleken, döden och livet igen. Och den stora tacksamhet vi alla måste komma ihåg att känna… Eller så kanske det blir nåt helt annat och med musik, säger Cecilia om sitt program.

Har du något smultronställe i sommar-Sverige?

— Som barn tillbringade jag ibland somrarna vid Vättern. Jag paddlade med min pappa och vi la till med kanoterna just vid Omberg och tittade på grottor som nästan bara kan ses från vattnet. Det tycker jag att man ska besöka. Där finns en liten bit riktig urskog kvar. Det är en riktig trollskog, har man en gång sett en sådan så vill man verkligen kämpa för att den ska vara kvar.

Lina Thorén, Minimedia