Nyheter

Brandbil körde ner i å

Av: 

Johan Arkert

NYHETER

Var på uttyckning vid polishuset i Falun

Det var en lugn kväll i Falun tills dess att polis och brandkår tog tag i taktpinnen.

Först gick brandlarmet på polishuset efter att en gammal dator börjat ryka – sedan rullade en förarlös brandbil som skulle rädda poliserna ner i Faluån.

Därefter sprang brandbilen läck och orsakade ett stort dieselläckage.

läckte diesel Kvällen började lugnt, men det svängde snabbt. Först gick brandlarmet i polishuset i Falun. Därefter åkte en brandbil rakt ner i ån.
läckte diesel Kvällen började lugnt, men det svängde snabbt. Först gick brandlarmet i polishuset i Falun. Därefter åkte en brandbil rakt ner i ån.

Olyckorna tyckes avlösa varandra på torsdagskvällen i Falun.

En av polisens gamla datorer började ryka. Men det var ingen som lyckades lista varifrån röken kom och brandkåren tvingades komma till undsättning.

När brandmännen väl kommit fram visade det sig att det var en ofarlig rökutveckling från en av polisens dammiga datorer.

– Det kanske är läge för en städning, sade en obekymrad Tore Strand, vakthavande befäl, vid polisen i Falun strax efter larmet.

"Bilen har rullat rakt ner i Faluån"

Men kvällens dramatik var långt ifrån över – skulle det visa sig.

I ett obevakat ögonblick började en av de parkerade brandbilarna plötsligt rulla i väg i sämsta tänkbara riktning.

Hundra meter hann brandbilen skena innan den mötte sitt öde.

Olyckorna ville inte ta slut

– Bilen har rullat rakt ner i Faluån. Jag vet inte riktigt hur det gått till i övrigt men ingen har kommit till skada. Enligt vad jag förstår har den varit tom, säger Lars-Åke Lindman länsvakthavande befäl vid polisen i Falun.

Men olyckorna var inte slut i och med det. Brandbilen rapporteras även ha sprungit läck och en större mängd diesel kontaminerade sedan ån.

– Brandmännen står ute där och antagligen behöver de hjälp från en tungbärgare för att komma loss, säger Lars-Åke Lindman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nya goda vanor i höst med Middagsfrid matkassar – just nu till kampanjpris.

Middagsfrid

Publisert: