Läsarna: Obama kommer att göra världen till en bättre plats

Foto: Avgående presidentparet George och Laura Bush vid mötet i Vita huset med tillträdande presidenten Barack Obama och hans hustru Michelle.
NYHETER

Barack Obama har makten att förändra, att göra skillnad och förbättra.

Det tror aftonbladet.se:s läsare.

– Äntligen så kanske vi har fått någon som kan axla JFK:s och Martin Luther Kings fallna mantlar och förhoppningsvis åstadkomma en förändring, skriver en läsare.

Tror du att världen blir bättre med Barack Obama som president?

Kan en man göra så stor skillnad?

Ja, säger 72 procent av de dryga 23 000 personer som hade röstat vid 16-tiden i dag på aftonbladet.se.

– Jag gratulerar president Obama och det amerikanska folket till ett nödvändigt val i rätt tid. Nu väntar en stor uppgift av en administration som förhoppningsvis har en mer realistisk syn på landets kapacitet, skriver Pelle från Blekinge på aftonbladet.se.

"Grattis USA"

– Det är dags att världens största supermakt äntligen får en riktigt president som ledare istället för en bov som genom konspirationsmetoder hade makten i 8 år. Grattis USA, skriver El Hombre.

Läsaren "Janrickolina" ger Obama några exempel på de viktigaste frågorna just nu, de ämnen han snarast borde bita tag i:

– Viktiga frågor är miljön, överexploateringen av vår planet, fattigdomen och hur vi ska lära oss att leva i harmoni med vårt ekosystem om vi inte ska utrota oss själva från jordens yta.

Gå ut ur Irak

En läsare tycker att det första Barack ska göra är att bjuda in Carl Bildt så han får lära honom om världspolitiken.

En annan läsare, "bobenongogtot", tycker att Barack ska stänga Guantánamobasen med omedelbar verkan.

– Och snarast möjligt avsluta kriget i Irak, sluta leka världspolis samt utreda Bush-administrationens roll i finanskrisen. De har förbrukat 5 gånger så mycket pengar som alla andra presidenter tillsammans, var har dessa hamnat, undrar "bobenongogtot".