Personlighetstest lurar konsumenter

Senast företaget Marantana var i blåsväder gällde det ett livslängdstest på nätet. Få förstod att det kostade 400 spänn och levererades med en inplastad dödsannons. Nu är företaget igång igen – med ett personlighetstest.

"Känn dig själv" lovar sajten som många har gått in på via en länk på Facebook. Få läser det finstilta som förklarar att testet kostar 298 kronor.

– Jag fick intrycket att det var ett av alla gratistest på Facebook. Min syster gick också på det, berättar Maria från Göteborg för TT.

Och hon är inte ensam. Konsumentrådgivningen i Jönköping har de två senaste veckorna ringts ned av folk som inte förstått att testet kostade pengar, rapporterar TV 4 Nyheterna Jönköping.

Över 450 anmälningar

Över 450 anmälningar mot Marantana har kommit in till Konsumentverket.

Användaren fyller i sitt personnummer och via dessa uppgifter spåras sedan postadressen. Ett par dagar senare dimper räkningen ned med hot om förseningsavgift för den som inte betalar.

Maria skickade genast tillbaka fakturan med ett meddelande om att hon bestrider betalningsansvar. Och sedan dess har hon inte hört något mer.

Företaget har inte gått att nå för en kommentar.

TT