Bilen skenade i 4 mil

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Fick panik när bilens farthållare låste sig

1 av 3
Farthållaren låste sig En panikslagen Chase Weir fick väja för medtrafikanter och rödljus, mil efter mil, i över 80 kilometer i timmen. Efter färden fördes han chockad till sjukhus.

LONDON. Bromsen slutade fungera mitt på motorvägen.

Chase Weir, 22, tvingades kryssa mellan bilarna i 80 kilometer i timmen.

– Jag trodde att jag skulle dö, säger han.

Det borde bara ha krävts en lätt inbromsning för att stänga av farthållaren. I stället tvingades en allt mer panikslagen Chase Weir väja för medtrafikanter och rödljus, mil efter mil, i över 80 kilometer i timmen.

Försökte varna andra

22-åringen skulle precis svänga av motorvägen på väg ut ur Melbourne i Australien när han märkte att bromsen inte fungerade som den skulle. Farthållaren hade låst sig. Trots att han både försökte vrida av nyckeln och växla ur lyckades han inte få stopp på sin Ford Explorer.

– Jag var säker på att jag skulle dö, säger Chase Weir enligt Daily Mail.

Han blinkade med lysena och tutade för att varna övriga bilister på vägen. Via mobiltelefonen fick han till slut polishjälp. Med tjutande sirener lyckades poliseskorten få undan övrig trafik och Weir körde rakt genom en trafikkorsning mot nästa motorväg – och en trafikstockning.

Krockade till slut

– Jag la hela kroppstyngden på fotbromsen, drog i handbromsen igen och tvärvände över på fel sida vägen för att inte köra in i någon bakifrån, studsade över betongrefugen och hörde däcken skrika. När jag öppnade ögonen stod jag huv mot huv mot bilen framför mig.

Då hade panikfärden pågått i 30 minuter och fyra mil.

– När polisen öppnade bildörren och frågade om allt var okej, skrek jag mer än jag nånsin skrikit, säger Weir.

Fördes till sjukhus

Chockad fick han föras till sjukhus efter bilfärden.

En talesperson för Ford i Australien uppger att man är glada över att ingen skadades, men att man aldrig hört talas om att farthållaren låst sig förut, skriver Daily Express.

Publicerad: