Trump ryter ifrån mot Theresa May: ”Vi klarar oss fint!”

Donald Trump delade tre islamfientliga filmer på sitt officiella Twitterkonto – och har fått en kritikstorm mot sig.

Storbritanniens premiärminister Theresa May kallar det ”fel av presidenten” att dela filmerna – och nu ryter USA:s president ifrån.

”Fokusera på den islamistiska terrorismen i Storbritannien”, twittrar Trump.

USA:s president Donald Trump har fått hård kritik för att på Twitter ha spridit tre islamfientliga filmer, som från början lades upp av en av topparna i det högerextrema partiet Britain First.

Bland annat har Storbritanniens premiärminister Theresa May höjt rösten – och säger via en talesperson att ”det är fel av presidenten att göra så här”.

”Britain First försöker splittra samhället genom sina hatfulla berättelser som torgför lögner och eldar på spänningar”, säger talespersonen enligt brittiska medier.

Nu får Theresa May mothugg av Trump.

”Fokusera inte på mig, utan fokusera i stället på den destruktiva och radikala islamistiska terrorismen i Storbritannien. Vi klarar oss fint!” skriver presidenten på Twitter.

Filmerna ligger kvar

De tre filmerna publicerades på Twitter av Jayda Fransen, Britain Firsts biträdande partiledare – och spreds sedan av Donald Trump via presidentens officiella konto.

Filmerna påstås visa hur en ”muslimsk invandrare” misshandlar en nederländsk pojke på kryckor, hur en annan muslim förstör en staty av jungfru Maria samt en islamistmobb som har ihjäl en tonårspojke.

Donald Trump spred filmerna på onsdagsmorgonen svensk tid – och samtliga filmer ligger fortfarande kvar på presidentens officiella Twitterkonto.

Publisert:

LÄS VIDARE