Bilar

Får inte flytta okända bilen – från sin tomt

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

När Frank Lundin och hans maka kom hem efter att de handlat möttes de av en okänd bil på sin gård. Nu har den stått där i två veckor utan att någon hämtat den, skriver Dalarnas Tidningar.

– Vi får finna oss i att den står där, säger Frank till Aftonbladet.

Har haft en okänd bil på sin gård i två veckor.

Den 15:e november åkte Frank Lundin, 76, och hans maka Britta, 75, som bor i Djurmo för att handla. När de kom tillbaka väntade en överraskning på framsidan av deras tomt.

– När vi kom tillbaka stod en bil på gården, vi kände inte igen den, säger Frank.

Han gick fram och kände på bildörren – den var låst.

– Vi tyckte det var väldigt konstigt.

De väntade hela dagen på att någon skulle komma och hämta fordonet, men ingen dök upp. Dagen efter åkte de till polisen i Borlänge som kollade upp bilen.

– Den var inte stulen, så de kunde göra något åt den sa det och att ”de där får ni klara upp själva”.

Frank Och Britta fick spåra bilägaren själva via bilregistret. Bilen visade sig tillhöra en man som bor i Visby på Gotland. Men de kunde inte få tag på honom.

– Jag skickade ett vykort till adressen. Nästa dag ringde de från posten i Visby och sa att ingen bor där och att de har en bunt post till samma adress, säger Frank och fortsätter:

– Han finns inte, han är borta.

”Undrar vilka som skrivit lagarna”

Nu har det gått över två veckor och bilen står kvar på deras tomt och är ännu inte anmäld stulen.

– Vi får inte peta på bilen för då blir det egenmäktigt förfarande. Vi får finna oss i att den står där. Man undrar vilka som skrivit dessa lagar, det är ju våran gård så man borde få kunna flytta den åtminstone så att den inte står framför ingången. Men det får man inte göra tydligen.

Om det inte hänt något på en månad hoppas de att polisen kommer att hjälpa dem.

– Men det vet vi inte ännu, vi ska åka till polisen och höra igen.

Jesper Stenhoff är tjänstgörande stationsbefäl vid polisen i Borlänge. Enligt honom så gäller Lagen om flyttning av fordon i vissa fall i det här ärendet.

– Enligt lagtexten får ett fordon flyttas om det stått parkerat på annans mark i mins sju dygn efter att ägaren har underrättats. Om man inte lyckas få kontakt med ägaren får det flyttas genom polisens försorg sedan det gått en månad från att man kan visa att man försökt att få kontakt med ägaren, säger han till DT.

ANNONS

Hos Cellbes hittar du trendsäkert mode i alla storlekar! Fynda bland nyinkomna produkter och aktuella kampanjer.

Extern länk från Cellbes

Till Cellbes

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar