Katerina Janouch

Pakistansk klädbutik fick hatkommentarer – från ilskna svenskar

Av: 

Clara Öhrn

NYHETER

Konflikten mellan författaren Katerina Janouchs fans och bokaffären Pocket shop fortsätter.
Läsarna skriver ilskna meddelanden och ger dåliga betyg till företaget på Facebook.
Denna gång skedde dock ett misstag: Istället för att skriva till det svenska företaget har flera skrivit till en klädaffär i Pakistan med samma namn.

Med anledning av Katerina Janouchs konflikt med bokaffären Pocket shop har flera av hennes fans skrivit arga meddelanden till företaget på Facebook, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Böckerna säljs fortfarande

Enligt Katerina Janouch och hennes läsare har Pocket shop tagit bort hennes böcker ur sitt sortiment på grund av hennes åsikter, vilket enligt bokhandeln inte stämmer.

På förekommen anledning vill vi informera om att Pocket Shop väljer sitt sortiment baserat på kommersiellt och litterärt värde. Vi sorterar inte bort författare utifrån deras privata åsikter.”, skriver företaget på sin sida.

Under gårdagen fortsatte Katerinas fans att uttrycka sitt missnöje genom att ge dåliga betyg och skriva arga meddelanden på Facebook.

”Bedrövligt”

”Bedrövligt att censuren nått er oxå. Så mister ni mig som kund. Jag brukar köpa ett par tre böcker varje gång, men nu är det bojkott som gäller. Uruselt av er.” skriver en användare på Facebook.

”För att folk ska kunna ha en nyanserad bild och faktiskt verklighetsförankrad bild behövs alla vinklar. Sluta tro att vi alla är dumma får, låt oss ta reda på hur det ligger till själva, oavsett vårt ställningstagande”, skriver en annan.

Skrev till fel Pocketshop

Problemet denna gång var dock att flera ilskna läsare skrev till fel ”Pocketshop”. Istället för att skriva till bokaffären skrev de till en klädaffär, med samma namn, som ligger i Pakistan, vilket sajten ”Inte rasist, men” uppmärksammat på sin Facebooksida.

Aftonbladet har sökt den pakistanska klädbutiken, som tagit bort kommentarerna från sin sida.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Katerina Janouch vill till riksdagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Katerina Janouch

Facebook