”Hoppas att Mona Sahlin blir skjuten”

Förre S-ledaren Mona Sahlin är en av dem som hatas mest på Flashback.

En högskolestudent skriver att han hoppas att hon blir skjuten.

– Jag var arbetslös och frustrerad. Det är väl bättre att avreagera sig på Flashback än att man bråkar med vänner och familj, säger mannen.

För mindre än två år sedan dömdes han för en oprovocerad misshandel.

2013 dömdes högskolestudenten som är i 25-årsåldern för att ha misshandlat två personer. Övervakningsbilder visar hur han oprovocerat slår ner en annan man i en bankomatkö. En stund innan har han misshandlat en taxichaufför.

Högskolestudenten är en av dem som sprider hat på Flashback genom tusentals inlägg.

Särskilt hatisk är han mot journalister, som han kallar svin, slödder och avskum som förtjänar att hängas. Han hyllar också Palmemördaren och hoppas att Mona Sahlin ska skjutas.

Skyller ifrån sig

När Aftonbladet ringer upp mannen som i dag läser en högskoleutbildning i Mellansverige blir han nervös och låter ångerfull.

– Det var mest innan när jag var arbetslös under två år som jag skrev och då var det för att avreagera mig.

Även om han har sysselsättning sedan i höstas visar Aftonbladets granskning att han fortsatt skriva hatinlägg.

Komikern Özz Nûjen kallar han för en korkad ociviliserad apa. "Det hade varit bättre ifall han och hans familj hade blivit mördade i skitlandet de kommer ifrån."

– Jag vet att det är väldigt sjuka saker att skriva, men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Man är frustrerad över något och så går man in på Flashback och så ser man något som man inte håller med om och då skriver man massa idiotiska saker för att avreagera sig.

Låter sig inte tystas

Mona Sahlin ger inte mycket för den förklaringen.

– Jag tycker inte att det håller att säga att man var arbetslös och frustrerad. Man kan inte urskulda så grova hot, därför att det blir på riktigt för den som läser det, säger hon.

Hon menar att hatet är ett hot mot demokratin. Att det är till för att tysta. Det är också en av anledningarna till att hon väljer att ställa upp och prata om det. De kan inte tysta henne.

”Gör mig så arg”

– Det finns väl en mening med att hata sådana som jag och det måste vara att man ska tycka annorlunda eller vara tyst. Därför blir han ett problem för väldigt många. Han blir en del av det som gör att demokratins rum blir lite tystare för att det sitter någon som sitter och hotar och hatar på ett väldigt offentligt sätt som tusentals människor kan läsa. Och det gör mig fortfarande så arg.

Özz Nûjen säger att han försöker att inte bry sig om det som skrivs om honom.

– Oftast har man nog gjort något bra om folk snackar skit om en på Flashback, säger han.

Publisert: