Nyheter

Polis fick oväntad invit från förskolebarn

Av: 

Hanna Aler Sjöqvist

NYHETER

”Hej poliserna, vill ni äta mellanmål hos oss”

Polisen Linus i Lund var ute och rastade hunden Devil. När han kom tillbaka till polisbilen fann han en inbjudan till den lokala förskolans mellanmål.

– Ja, det var inget att tveka på, det var bara att låta mellanmålet smaka, sa Linus som till förskolebarnens stora förtjusning klampade in i full polismundering.

I förra veckan parkerade Linus polisbilen vid vägkanten för att rasta sin hund Devil. När han kom tillbaka hittade han en lapp på rutan.

”Surmulet vecklade jag upp lappen med en tanke om att innehållet skulle lyda i stil med; När du parkerar sådär illa får våra Forsythior inte någon sol eller möjligtvis; vår katt Egon gillar inte när det står polisbilar där. Synpunkter som delgetts mig under åren”, skriver han på Lundapolisens Facebooksida.

Men icke. På lappen stod ”Hej poliserna, vill ni äta mellanmål hos oss” och avsändaren var förskolan Almbacken som ligger i närheten av där Linus parkerat.

”Inget att tveka på”

Linus packade in Devil i bilen och åkte till barnens stora förtjusning direkt till förskolan.

– Han fick ett äpple men gav halva till hunden, säger Ludvig som går på förskolan. När han och kompisen Siri, som skrev lappen, pratar med Brottscentralen berättar man att det var väldigt spännande att polisen kom.

– Jag vill bli polis nu, säger Ludvig och Siri stämmer in.

Även förskoleläraren Malin är glad över att polisen tog sig tid att komma.

– Det var jättekul, det trodde vi inte, säger hon.

Viktigt för polisen

Magnus Björn-Bentzen arbetar på Lundapolisen och berättar att arbetet med barn är väldigt viktigt.

– Man vill att de ska våga prata med poliser. Tyvärr hör vi fortfarande föräldrar som säger att man ska akta sig så att inte polisen tar en och det vill vi inte höra. Vi försöker träffa förskolebarn så ofta vi kan, säger han.

Träffa Ludvig och Siri som fick besök av polisen Linus i klippet ovan!

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: