Paret skulle ta en selfie - dog

Cabo da Roca. Foto: TT.
NYHETER

Paret skulle ta en selfie vid havet i Portugal.

Då föll de från sin klippavsats och dog – mitt framför sina barn.

Ett polskt par semestrade i portugisiska Cabo da Roca med sina två barn. När de skulle ta en "selfie" föll de minst trettio meter från en klippavsats och dog - medan barnen tittade på. Portugisisk polis bekräftar att paret, som ännu inte namngetts, försökt att ta en bild av sig själva strax innan de fallit, skriver Daily Mail.

En räddningshelikopter lyckades bärga kropparna först dagen därpå då tidvattnet försvårat arbetet.

De två barnen, som ska vara fem och sex år gamla, får nu stöd av psykologer.

Släktingar till familjen ska ha blivit underrättade och är på väg till Portugal.

Föräldrarna ska ha gått förbi ett skyddsstängsel för att nå klippans kant, men polisen utreder fortfarande vad som hände under deras sista sekunder i livet.

Föll från järnvägsbro

Kaptenen Dario Pinto Moreira, som har hand om hamnen i grannstaden Cascais, sade till portugisiska tv-kanalen CMTV att polackerna halkat, skriver Daily Mail.

Paret är inte de första som dött selfie-döden. Ryska 17-åringen Xenia Ignatyeva föll nio meter och slogs av 1 500 volt när hon försökte greppa tag i en elledning efter att hon försökt ta en selfie på en järnvägsbro. Och 16-åriga italienskan Isabella Fracchionella föll 18 meter och landade på spetsiga klippor efter att hon försökt ta en bild på sig själv vid havet i Taranto i sydöstra Italien, skriver Daily Mail.