Hannah kan vara nytt offer för seriemördare

Sex kvinnor har försvunnit i Charlotteville, USA.

Bara en av dem har hittats – mördad.

Sedan i söndags letar polisen för fullt efter 18-åriga Hannah Graham.

Sedan i helgen har studenten Hannah Graham, 18, varit försvunnen. Efter att hon lämnade sina kompisar som hon umgicks med på fredagskvällen har ingen hört från henne – utöver ett nattligt sms om att hon inte visste var hon var.

Hannah Graham har gått och sprungit ensam i amerikanska Charlotteville, visar övervakningsfilm. Men polisen har en sekvens som visar att någon följt efter henne tidigt på lördagen, enligt amerikanska CNN.

Mannen i fråga har själv sökt upp polisen och berättat att Hannah Graham verkade vara i en utsatt situation. Hon ska då ha varit i sällskap med en annan, okänd man som inte synts till på övervakningsfilm.

Ökänd genomfartsled

Den okände mannen, som polisen nu söker, tycktes känna Hannah Graham eller åtminstone vara ute efter att hjälpa henne. Det rapporterar tv-kanalen WTKR.

Sökandet efter Hanna Graham har pågått sedan i söndags.

– Det är inte likt henne att inte höra av sig till oss. Vi befarar att någon gjort henne illa, säger hennes föräldrar John och Susan Graham i ett uttalande som CNN citerar.

Hannah Grahams försvinnande är det sjätte i en rad av olösta fall längs genomfartsleden Route 29 i Charlotteville, Virginia. I oktober 2009 försvann studenten Morgan Harrington. Hennes kropp hittades på en gård flera månader senare, men någon misstänkt mördare har inte polisen.

Polisen tittar närmare på om fallen kan ha en koppling till varandra, men än så länge har inga paralleller kunnat dras.

– Frågan har definitivt väckts. Det är definitivt en berättigad fråga, säger Timothy Longo, polischef i Charlottesville, enligt CNN.

Ytterligare fyra personer har försvunnit, en om året, i området, enligt NBC 12. Det rör sig om unga kvinnor samt en ung man som för tillfället var klädd som kvinna, enligt VG.

En belöning på motsvarande drygt 350 000 kronor har utfärdats av polisen, för information som kan leda till en förklaring till Hannah Grahams försvinnande.

Publisert: