Tiggare blev slagen i ansiktet – medan flera såg på

1 av 2

avEric Emanuelsson

NYHETER

Medan flera personer såg på blev den unge tiggaren misshandlad av en äldre man.

Mannen hann slå tiggaren tre gånger i ansiktet med en kasse full med öl – innan Rouzbeh Valizadeh fick syn på händelsen.

– Jag sprang dit och skrek åt honom att han skulle sluta, säger Rouzbeh Valizadeh till Aftonbladet.

Det var i fredags vid ett-tiden som Rouzbeh Valizadeh gick i Limhamn utanför Malmö när den oprovocerade attacken ägde rum mot den rumänska tiggaren i 25-årsåldern, skriver Sydsvenskan.

– Tiggaren sa ingenting. Han hade bara en kopp framför sig. Men plötsligt såg jag en man som gick fram och svingade en påse med full kraft mot huvudet på tiggaren, säger Rouzbeh Valizadeh och fortsätter:

– Först förstod jag inte vad det var i påsen men jag hörde hur det small. Han svingade tre gånger och till slut fattade jag att påsen var full med ölburkar för de sprack och det började pysa.

10 personer såg på

Rouzbeh Valizadeh sprang fram till den äldre mannen och stoppade misshandeln.

– Jag gick verkligen till attack. Jag höjde min röst och skrek att han skulle sluta men då börja han skrika åt mig i stället och gjorde en hotfull gest mot byxfickan som om han försökte ta fram en pistol. Men jag sa åt honom att han skulle sticka härifrån.

Samtidigt som misshandeln ägde rum såg flera personer händelsen – men ingen ingrep.

– Det var 10 personer runt omkring men de gjorde ingenting. Hur är det ens möjligt? En människa misshandlas och de bara låtsas som att det regnar, säger Rouzbeh Valizadeh.

Efter att Rouzbeh Valizadeh konfronterat mannen gick han därifrån. Rouzbeh vände sig då mot den 25-åriga tiggaren för att se hur han mådde.

– Han var helt skärrad och grät. Hela hans ansikte var rött.

Ingen anmälan upprättades

Rouzbeh Valizadeh tog med tiggaren samtidigt som han ringde polisen. De bestämde sig för att följa efter den äldre mannen på håll och berätta för polisen var han befann sig.

– Efter ungefär 20 minuter kom polisen och grep honom, säger Rouzbeh Valizadeh.

Lars Förstell, pressinformatör på Skånepolisen, bekräftar att de fått rapporter om en misshandel men att en anmälan aldrig upprättades.

– Patrull på plats pratade med båda parter och kom fram till att inget brott hade begåtts. Tiggaren ville köras till ett annat torg så patrullen skjutsade honom dit, säger han.